Toimintopainikkeet


 
 

Hämeen viljelijätuki-infot 2015

Hämeen ELY-keskus järjestää tuki-infotilaisuudet Hämeessä pääsääntöisesti maaliskuun aikana. Katso oheisen linkin takaa tilaisuuksien ajankohdat, paikat ja ohjelma. Infotilaisuudet ovat maksuttomia, eikä niihin ole ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa!

 
 
 


infotilaisuudet maaseudun yritystukien ja maatilojen investointitukien rahoitusmahdollisuuksista 2015

Hämeen ELY-keskus järjestää infotilaisuuksia yritystukien ja investointitukien rahoitusmahdollisuuksista. Tilaisuudet pidetään Janakkalassa, Orimattilassa, Jokioisilla ja Asikkalassa. Tilaisuuksien ajat ja paikat sekä ohjelma avautuu oheisesta linkistä. Näihin tilaisuuksiin on myös ilmoittautuminen. Tervetuloa!

 

 
 MTK-yhdistysten kevätkokoukset 2015

Yhdistysten kevätkokouskierros alkaa maaliskuussa. Tarkista oman yhdistyksesi kokousaika ja -paikka ja osallistu kokoukseen!
 


 
 


Jääkiekkoa maaseutunuorille

Maaseutunuori, tule mukaan jääkiekkotapahtumaamme perjantaina 6.3.2015.
 
 
 Hyvinvointia, ystävyyttä, yhteisöllisyyttä ja metsäverotusta 18.2.2015 Heinolassa

Tervetuloa jäsenet virkistymään ja päivittämään ajankohtaisia kuulumisia keskiviikkona 18.2.2015 Heinolaan, Hotelli Kumpeli Spa, Muonamiehenkatu 3.
 

 
 


Arto Laineesta MTK Hämeen puheenjohtaja

MTK Hämeen johtokunta kokoontui järjestäytymiskokoukseensa Hämeenlinnassa. Johtokunta valitsi puheenjohtajaksi Arto Laineen Hattulasta ja varapuheenjohtajaksi Lassi-Antti Haaralan Humppilasta.
 


 
 


STTK:n ja MTK:n eduskuntavaalipaneeli

Tervetuloa vaalipaneeliimme Lahteen maanantaina 16.2.2015. Paneelin teemana on "Nostetaan Suomi biotaloudella murroksesta menestykseen".
 


 
 


Aki Kaivola Lammilta valittiin MTK:n johtokuntaan

Kaivola_Aki_(netti)_2013-01-09.JPGHämäläisten näköalapaikka maaseudun edunvalvonnan kärjessä jatkuu. MTK:n valtuuskunta valitsi liittomme puheenjohtajan Aki Kaivolan keskusliiton johtokuntaan kaudelle 2015-2017.
Aki Kaivola valittiin Annamari Torttilan tilalle, joka ei asettunut enää ehdolle toiselle kaudelle.
 
 
 


Hyvästi byrokratia, hyvästi lama

Julkilausuma Yrittäjän päivänä 5.9.2014

MTK Häme ja Hämeen Yrittäjät haastavat kaikki mukaan kitkemään byrokratian kukkasia.

 
 
 


Eläinten hyvinvointi lisääntyy, kun byrokratiaa vähennetään

karitsoita.jpgMTK Häme otti tiedotteessaan kantaa SEY:n avaukseen, jossa eläinsuojelujärjestöjä halutaan mukaan maatilojen eläinsuojeluvalvontaan.
 
 
 


Aloite viljasektorin edunvalvonnan tehostamiseksi

MTK Hämeen johtokunta käsitteli 7.8.2014 pidetyssä kokouksessaan jäsenistöltä tullutta palautetta viljasektorin edunvalvonnan tehostamiseksi ja toimitti keskusliiton johtokunnalle aloitteen.
 

 
 
 


MTK Hämeen lausunto nitraattiasetusluonnoksesta 19.5.2014

nitraatti.jpg

Liitto pitää hyvänä sitä, että Ympäristöministeriö on jättänyt ehdotuksessa fosforinkäytön sääntelyn uuden asetusluonnoksen ulkopuolelle.

Kuitenkin asetusluonnos lisää monelta osin tarpeetonta byrokratiaa, raportointia ja valvontaa. Tämä on voimakkaassa ristiriidassa maatalouteen kohdistuvan hallinnollisen taakan vähentämispyrkimyksen kanssa ja lisää myös viranomaiskustannuksia.

 
 
 


Lopen maaseutunuoret järjestivät lähiruoka-kahvit kunnanvaltuustolle 12. toukokuuta 2014

tiinat+heidi.jpgLopen maaseutunuoret tarjosivat lähiruoka-kahvit kunnanvaltuustolle. Vasemmalla Tiina Koivu, Tiina Kivinen ja Heidi Siivonen. (Kuva: Aimo Alho).

 

 
 


Jääkiekkoa ja salibändyä

jaakiekkoturnaus_2014.jpg

MTK Hämeen joukkue sijoittui toiseksi  5.4. Huittisissa pelatussa liittojen välisessä Maajussit jäällä -turnauksessa.

Salibandyturnahameenkosken joukkue.jpgus pelattiin 12.4.   Ypäjällä. Yhdistysten väliseen sählyturnaukseen otti osaa ennätykselliset 12 joukkuetta. Voiton vei tänä vuonna Hämeenkosken joukkue (kuvassa). Kakkoseksi tuli Forssa ja kolmanneksi Ypäjän 2-joukkue.

 
 
 


Lausunto Kanta-Hämeen 2. vaihemaakuntakaavasta

Maantie.jpgKanta-Hämeen 2. vaihemaakuntakaava käsittelee lähinnä alueen luonnonvaroihin ja liikenteeseen liittyviä asioita.

MTK Häme pitää kaavaa kokonaisuudessaan selkeänä ja loogisena. On tärkeää, että maakuntakaavassa otetaan kantaa alueen kehityksen kannalta keskeisiin kysymyksiin eikä kaavasta tehdä turhan pikkutarkkaa.

Lue liiton lausunto kokonaisuudessaan täältä.

 
 
 

Biotalous vahvasti esillä Kanta- ja Päijät-Hämeen strategioissa

MTK Hämeen lausunnoissa Kanta-Hämeen Häme-ohjelmasta ja Päijät-Hämeen maakuntastrategiasta kiitettiin maakuntia biotalouden ottamiseen vahvasti mukaan tulevaisuuden visioihin. Lausunnoissa haluttiin kiinnittää huomiota erityisesti ruuantuotannon mahdollisuuksiin Hämeessä keskeisenä osana biotaloutta.
 
 
 

 
Kuntäpäättäjäjille oppaat ja pala purtavaksi Hämeenkoskella

piirakka+kuntapäättäjille.jpgMTK:n kuntapäättäjille suunnattu opas jaetaan kaikissa kunnissa valtuutetuille. Hämeessä oppaat lähtivät jakoon ensimmäisenä Hämeenkoskella piirakan kera 18.2. Kuntapäättäjäoppaassa muistutetaan päättäjiä vihreiden elinkeinojen tärkeydestä kunnalle ja tärkeydestä huomioda elinkeinon tarpeet mm. maankäytössä ja rakentamisessa sekä julkisia hankintoja suunniteltaessa.
 


 
 

Tiedotteita ja uutisia

 
 

Tulevia tapahtumiaSivun alkuun
 
Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 20.2.2015