Toimintopainikkeet

MTK-Pirkanmaa on monessa mukana

Kasvukausilogo_nettiin_rgb_169px copy.jpgKasvukausi-hanke on meneillään Pirkanmaalla

Maatilojen markkinaosaaminen, yhteistyö ja lähellä tuotetun ruuan saaminen kuluttajien ulottuville ovat keskeisiä teemoja Kasvukausi-hankkeen tavoitteissa. MTK-Pirkanmaa toteuttaa kolmivuotisen kehittämishankkeen yhdessä Pirkanmaan ELY-keskuksen ja Euroopan Maaseuturahaston kanssa.

Hankkeen kautta toteutetaan mm. laaja EU-tukikoulutuskierros kev'äisi koko Pirkanmaalla sekä tietoiskuja helpottamaan mm. viljamarkkinoiden muutosten ja ajankohtaisten veroasioiden seuraamista.

Lähiruokatuottajien verkostoitumisen edistämistyö ja markkinoille pääsy yritetään helpottaa kartoittamalla Pirkanmaan lähiruokatuotannon ”volyymia”. Käytännön toteutus tapahtuu mm. opinnäytetyöhön liittyvällä tutkimusosalla, jolla muodostetaan kuva Pirkanmaan nykyisten ja aloittavien lähiruokatuottajien tulevaisuudensuunnitelmista.

Hankkeen kuluessa pyritään ennakoimaan ja tuomaan julki vuonna 2014 alkavan uuden EU-ohjelmakauden aiheuttamia muutoksia maataloustuotannon edellytyksissä. Myös tuottaja- ja toimialaorganisaatioihin liittyvän lainsäädännön etenemisen seuraaminen ja asiasta tiedottaminen kuuluvat hankkeen tavoitteisiin.

Kasvukausi- hankkeessa työskentelee päätoimisesti kaksi henkilöä ja hankkeen toimipaikkana on
MTK-Pirkanmaan toimisto Tampereen Maa- ja metsätalossa,
Näsilinnankatu 48 E.

 

Yhteydenotot:

Mikko Lääveri                   Päivi Fallström
projektipäällikkö                  projektikoordinaattori

0400 799 280                     040 700 7711
mikko.laaveri(at)mtk.fi         paivi.fallstrom(at)mtk.fi

 
 

Maaseudun kehittämiseen kuuluvat erilaiset hankkeet. MTK-Pirkanmaalla on edustajansa monien hankkeiden ohjausryhmissä.

 
 

 

Tyhjät tuotantorakennukset tehokäyttöön - Maatilojen tuotanto- ja varastorakennusten vuokraus- ja uusiokäyttömahdollisuudet -kehityshanke

Kehitystyön kesto ja toteutusalue:    11/2012-7/2014, Pirkanmaa / Satakunta

Tavoitteet:
tuoda esille ja kehittää maatilojen tyhjien käyttämättömien tuotanto- ja varastorakennusten vuokrausta muiden toimialojen yrityksille sekä uusiokäyttöä tuotannollisessa toiminnassa

Mitä tehdään:
Rakennuskartoituksia, markkinaselvityksiä, koulutusta, opintoretkiä, ryhmäkonsultaatioita ja muita kohtaamistilaisuuksia rakennusten omistajille ja käyttäjille

Lisätietoja linkistä:

 

 
 
 

Maaseutuyritysten ja maaseudun yhdistysten

tulevaisuus Ylä-Pirkanmaalla 2015

Hanke käynnistyy tammikuussa 2009.

Hankkeella parannetaan Ylä-Pirkanmaan maaseutuyritysten osaamista, kannattavuutta ja annetaan valmiuksia tulevaisuuden ennakointiin ja strategiseen päätöksentekoon. Hankkeen aikana lisätään maatilojen tietotaitoa, uuden teknologian ja uusien tuotantomenetelmien, esimerkiksi kotieläintuotannon ja bioenergian mahdollisuuksista ja sopivuudesta Pirkanmaan olosuhteisiin.

Toiminta on pitkävaikutteisempaa ja tehokkaampaa, kun mukaan saadaan alueella toimivat yhdistykset. Tällöin tietotaito jää alueelle ja sitä voidaan hyödyntää myös hankkeen päättymisen jälkeenkin. Yhdistysten välistä yhteistyötä lisätään, toimintoja aktivoidaan ja tehostetaan sekä päällekkäisiä toimintoja karsitaan.

Lisätietoja:

 
 
 

Esiselvityshanke peltobioenergian hyötykäytöstä Pirkanmaalla

ProAgria Pirkanmaan vetämässä hankkeessa (Peltobioenergian hyötykäyttö Pirkanmaalla) on tavoitteeena selvittää Pirkanmaan viljelijöiden valmius aloittaa energiakasvien tuotanto. Hanke tuottaa myös peltobiomassoja koskevan osuuden Pirkanmaan energiaohjelmaan.

Hankkeen ohjausryhmässä on MTK-Pirkanmaan toiminnanjohtaja Visa Merikoski

Sisarhanke metsäenergiahanke selvittää, mitkä laitokset voivat ottaa vastaan metsä- ja peltobiomassoja.

Lisätietoja:

Pirkanmaan energiaohjelman on kirjoittanut Kestävien energiaratkaisujen keskus Sentre

 

 ProAgria Pirkanmaa

 
Sivun alkuun
 
Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 16.10.2013