null Järjestön ajankohtaiset viikolle 24

Uutinen

Järjestön ajankohtaiset viikolle 24

9.6.2020

Ajankohtaiset tilaisuudet, koulutukset ja tapahtumat

9.6 klo 19-20 Tukien hakeminen vipupalvelussa - käytännössä
Innostu tiedosta-hanke www.innostutiedosta.fi sivu
Liity mukaan tästä 

10.6 klo 12-13 Peltolive, pellonpiennartunti laitumelta- tilaisuus
Pidämme livetapahtuman tutkien laitumien kuntoa ja hoitoa. Pystyt esittämään kysymyksiä ja kuvia livenä. Ihmetellään sitten yhdessä mitä mahdolliselle ongelmalle pitäisi tehdä tai ihastellaan yhdessä täydellistä laidunnurmea. 
MTK-Pohjois-Savo
Liity tästä!
salasana: nurmi

10.6. klo 9- Maatilayrittäjä, iskikö korona? -webinaari
Tervetuloa kuulemaan, millaista tukea maa- ja kalatalouden yrityksen on mahdollista hakea tässä korona-ajassa. Kuulet myös käytännön vinkkejä tukien hakuun. Mukana keskustelemassa MTK:n Johan Åberg, Maa- ja metsätalousministeriö Vesa Kahikorpi ja Antti Unnaslahti sekä Ruokavirasto - Livsmedelsverket Reijo Martikainen. Keskustelun moderaattoreina @lahitapiola Sami Myyrä sekä Säästöpankki Sparbanken Risto Savolainen.
Liity mukaan 

10.6. klo 14-15 Maaseutunuorten keskiviikkokahvit
Kahveilla lyhyt alustus viikoittain vaihtuvasta aiheesta ja keskustelua asiasta. Eteläisten liittojen nuorten valiokunnan vastaus yksinoloon ja erakoitumisen estämiseen.
Liity tästä

11.6. klo 12 Korona koettelee EU:n kykyä pysyä koossa - kuka maksaa elvytyksen ja Green Dealin?
MTK:n ja Maaseudun Tulevaisuuden yhteisessä seminaarissa käsitellään Euroopan unionin kannalta keskeisiä aiheita. Pysyykö unioni koossa koronan paineissa? Kuka maksaa elvytyksen jättimäisen laskun ja mitä se merkitsee Suomen kannalta. Onko Green Deal myös Fair Deal?
Keskustelemassa ovat EU-edustajat Eero Heinäluoma, Elsi Katainen, Ville Niinistö ja Nils Torvalds. Keskustelun juontaa Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen.
Liity mukaan

12.6 klo 20.15 Maaseutunuorten IG-live 
Pirkanmaan Maaseutunuoret
Instagram

Somekampanjat

Syö hyvää Suomesta -lihakampanjan päätavoitteena on parantaa suomalaisen naudan-, sian-, broilerin- ja lampaanlihan mainetta, vähentää ilmasto- ja ekologisuusahdistusta ja hälventää kohtuullisesta lihansyönnistä koituvaa huonoa omatuntoa. Tämä tehdään tarjoamalla asiallista tietoa ja totuudenmukaisia faktoja. Kampanjan somekasvo on bloggaaja Natalia Salmela. Myös tilavideot ovat tärkeässä roolissa. Kohderyhmänä ovat naiset alle 35 v. Hashtag #syöhyvääsuomesta 

TöitäSuomesta -kampanjan tavoitteena on antaa tietoa maaseudun töistä ja samalla edistää töitäsuomesta.fi-palvelun näkyvyyttä ratkaisuna maatalouden kausityövoiman kohtaanto-ongelmaan. Kampanjalla halutaan antaa houkutteleva, mutta realistinen kuva maaseudun töistä. Pääkohderyhminä ovat nuoret, maahanmuuttajat, lomautetut, työttömät ja alanvaihtajat sekä maaseudun yritykset. Kampanjan somekasvoina ovat Roni Back ja Janne Kataja. Myös tilavideoilla on merkittävä rooli. Kampanjan rahoittaa Maaseuturahasto. Hashtag #töitäsuomesta.

Kotimaisten kasvisten some-kampanja ilahduttaa kasvisten ystäviä alkusyksyyn saakka. Kampanja nostaa esiin sesongin kasvikset, niiden puhtauden ja tuotannon läpinäkyvyyden. Kerromme myös kasvisten tarinat istutuksesta kaupan hyllylle ja lopulta ruokapöytään kasvisreseptejä unohtamatta. Hashtag #voimaakasviksista #kotimaisetkasvikset. 

100 syytä -kampanja innostaa suomalaisia matkailemaan kotimaassa heti kun se on turvallista. Kampanja-aika 1.5.-31.10.2020. Lomalaidun, Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry, MTK ja matkamaalle.fi mainostavat kampanjaa vahvasti ja näkyvästi omilla nettisivuillaan ja somekanavissa. Mainonnan kärkenä on  maaseutumatkailu. Hashtag #100syytä #maaseutumatkailu

Maaseutunuorten kesävalokuvauskampanja – Taskurahaa Tilalta 16.8 asti
MTK:n maaseutunuoret ovat käynnistäneet nuorille suunnatun kesävalokuvauskampanjan, johon toivotaan kuvia erilaisista maatilan töistä ja tilanteista, tavallisesta arjesta. Upeimpia otoksia saadaan, kun kuvissa esiintyy ihmisiä töissään, eläimiä päiväpuuhissaan, koneita pelloilla tai metsureita metsissä. Parhaista kuvista annetaan palkkio, joten lähetäthän meille kaikkien otosten sijaan parhaimmat palat.  Lisätiedot ja ohjeet MTK:n kotisivuilla: www.mtk.fi/-/kesavalokuvaus

#viljelijäeipysähdy ja Copa Cocegan Euroopan laajuinen #farmersdontstop kampanja haastaa koko kentän ja jäsenistön viestimään omasta arjesta kuvien ja videoiden avulla. Kampanja lähti käyntiin heti koronan iskettyä vahvasti suomalaisten arkeen.  Haaste jatkuu vielä, eli käytäthän tunnistetta myös jatkossa. Kuvien lisäksi voit jakaa videoita suoraan MTK viestinnälle, joita käytetään somessa jaettavissa imagovideoissa. Kampanjan yhteydessä julkaistiin myös suurkuva -mainonta Valtatie 25/Hangonväylä Kirvunkylän kohdalla, kiitokset yhteistyöstä leditaulu.fi:lle. 

#tuottajallekiitos 
#viljelijäeipysähdy tunnuksen lisäksi halusimme myös kiittää tuottajaa somessa sekä herättää kuluttajissa ajatusta siitä, mitä lautaselleen valitsee ja mitä kaupasta ostaa. Tuottajalle kiitos tunnistetta on käytetty MTK:n omissa somejulkaisuissa ja sitä tullaan käyttämään jatkossa ruuan arvostuskampanjan yhteydessä somessa. Tunniste on K-ketjun käyttämä, mutta päätimme hyödyntää sitä ja sen tunnettavuutta. Tunniste sai myös näkyvyyttä suurkuva mainonnan avulla Valtatie 25/Hangonväylä Kirvunkylän kohdalla. 

#talliarkipyörii 
Arki jatkui myös hevostalleilla, ja hevosalan somekampanja #talliarkipyörii haastoi, ja haastaa alan toimijoita kertomaan arjestaan somessa. Suomen Hippoksen kannustamana haastettiin somessa lajaasti hevostallit ja alan ihmiset mukaan näyttämään miltä arki näyttää koronatilanteesta huolimatta. 

#kausitöitä 
Töitäsuomesta.fi ja kausitöitä.fi sivustoja markkinointiin yhteistyössä Työ- ja elinkeinoministeriön, maa- ja metsätalousministeriön sekä Ely-keskusten kanssa. Somessa tunnisteella #kausitöitä, postauksilla viestimme ja innoitimme nuoria, työttömiä, lomautettuja ja opiskelijoita tarttumaan mukaan haasteeseen ja tekemään työtä, jolla on merkitystä. Kampanja on näkynyt monilla eri tavoin somessa, monien eri tahojen kautta, mutta ajatus on sama- kausityövoimaa tarvitaan tiloille heti. Kampanjointi jatkuu koko kevään.

Luonnon monimuotoisuus
MTK julkaisi keväällä luonnon monimuotoisuusohjelman. Ohjelmassa linjataan maa- ja metsätalouden toimintaa ja sen kehittämistä luonnon monimuotoisuuteen liittyvien haasteiden ratkaisemiseksi. Tavoitteena on turvata ja edistää luonnon monimuotoisuutta. Haastamme sinut mukaan kertomaan, mitä luonto merkitsee sinulle ja mitä teet luonnon monimuotoisuuden edistämiseksi. Hashtag #kumppaninaluonto

Pörriäisbingo
Maa- ja metsätalouden parissa työskentelevät ottavat mehiläiset ja muut pörriäiset huomioon monella tapaa toiminnassaan. Olemme koonneet mtk.fi/pörriäiset-sivulle juttusarjaa aiheesta. Kuinka sinä otat pörriäiset huomioon? Osallistu keskusteluun ja jaa kuvia somessa hashtagilla #pörriäisbingo

Metsien Suomi on metsäalan yhteinen viestintähanke. Sen kampanjat herättävät huomaamaan ja keskustelemaan, kuinka metsät ovat meillä Suomessa kaikessa mukana. Metsien Suomi kertoo metsien käytön kestävyydestä ja käytön tarjoamista ratkaisuista. Sen ensimmäinen kampanja pyörii toukokuussa, jolloin metsä näkyy ja kuuluu muun muassa televisiossa, radiossa, ulkomainoksissa ja sosiaalisessa mediassa. #metsiensuomi www.metsiensuomi.fi 

Muuta

Muovit kiertämään - maatalousmuovien keräyspalvelu
MTK KoulutusHenrietta Dahlman

viestinnän suunnittelija

Some ja digi, graafinen ilme

+35820 413 2367

+35840 920 9877