Takaisin Uusi jäsenetu - aurinkoenergiaa maatilalle

Artikkeli – Jäsenyys

Uusi jäsenetu - aurinkoenergiaa maatilalle

05.09.2022

MTK Hankinnat on neuvotellut jäsenedun aurinkoenergiaratkaista maatilalle. Lemkem Oy tarjoaa aurinkoenergiaratkaisuja sekä energiaa säästäviä valaistusratkaisuja isommille tiloille. Rasol Oy tarjoaa aurinkoenergiaratkaisuja pienemmille tiloille.

Oletko huolestunut energian hinnannoususta ja harkitsetko aurinkopaneelien asentamista? Et ole yksin. MTK Hankinnat on neuvotellut jäsenedun aurinkoenergiaratkaisuista Lemkem Oy:n ja Rasol Oy:n kanssa. Sinulla tulee olla y-tunnus saadakseni jäsenedun käyttöön. Aurinkoenergiaetu on tarkoitettu maatiloille, jotka tarvitsevat aurinkoenergiaratkaisuja yritystoimintansa käyttöön. Jäsenetu ei koske omakotitaloja eikä mökkejä. Jäsenetu koskee tilauksia, jotka on tehty 6.9.2022 tai sen jälkeen.

Jäsenalennus


Lemkem Oy:n alennus aurinkosähkövoimaloista on portaittainen:

  • light (<20 kW) – alennus 7,5 %
  • medium (21-39 kW) – alennus 6 %
  • high (40 kW>) – alennus 5 %
  • alennus valaistusratkaisuista -10 %.

Rasol Oy:n alennus aurinkosähkövoimaloista 6 %.

Molemmilla on 10 vuoden takuu kaikille komponenteille (paneelit, telineet ja invertterit) sekä huollolle.

Mene osoitteeseen mtkhankinnat.fi/aurinkoenergia ja pyydä tarjous!

Miksi aurinkosähköä?

 

Maatilat soveltuvat erittäin hyvin aurinkosähkön tuotantoon. Maatiloilla on todennäköisesti myös runsaasti tilaa aurinkosähköjärjestelmän kattoasennukselle tai vaihtoehtoisesti maa-asennukselle. Myös sähkön tarve on suuri maatiloilla. Investointi on paitsi ekologinen, myös taloudellisesti kannattava.

Tilojen merkittävimmät energiakustannukset muodostuvat sähköstä, valaistuksesta, lämmöstä ja käyttövedestä. Aurinkovoimalan avulla kiinteistönomistaja siirtää osan sähköntuotannosta omiin käsiinsä ja voi myös myydä voimalan tuottamaa energiaa verkkoon. Voimaloiden takaisinmaksuajat ovat lyhentyneet jopa 5 vuoteen. Pelkkä valaistusuudistuskin voi leikata tilan tai hallin sähköenergian tarvetta jopa 40 %. Uusiutuvaan energiaan panostaminen on osa tilan hiilineutraaliusmatkaa ja nostaa myös kiinteistön arvoa.

Hankintatuki


ELY-keskus myöntää aurinkosähköhankkeisiin maatiloille 40 % hankintatuen. Hankintatuen avulla järjestelmien takaisinmaksuajat saadaan lyhyiksi, jopa viiteen vuoteen. ELY-keskuksen tuki on haettavissa paikalliselta ELY-keskuksesta neljä kertaa vuodessa. Vuoden 2022 viimeinen haku päättyy 15.10.2022. Kustannukset tulee olla vähintään 17.500 €. Tuen saatavuus tarkistetaan tapauskohtaisesti. 

Usein kysyttyä


Katso usein kysytyt kysymykset aurinkoenergiasta ja aurinkopaneelien asentamisesta täältä
 


aiheet: energiaedut, aurinkoenergia