Sisältöjulkaisija

null Auta kehitysmaiden pienviljelijöitä - osallistu FFD:n joulukeräykseen

Uutinen

Auta kehitysmaiden pienviljelijöitä - osallistu FFD:n joulukeräykseen

28.11.2019

Hyvää joulua! Tiesithän, että apusi on meille tärkeä! Yhdessä voimme vähentää köyhyyttä ja nälänhätää. Vaikka joulu on yltäkylläisyyden juhla meille, monelle se on vain päivä muiden nälkäisten päivien joukossa. Tavoitteenamme on, että voimme yhdessä kohdata sen päivän, jolloin työmme on tullut päätökseen.

Maaliskuussa pyörremyrsky Idai iski Mosambikiin tuhoisin seurauksin. Kaksi kuukautta myöhemmin toukokuussa menimme käymään maassa ja kohtasimme viljelijäperheitä, jotka olivat menettäneet kaiken, myös toivon tulevaisuuteen. Löysimme kuitenkin viljelijäjärjestöjä, jotka olivat valmiita auttamaan perheitä rakentamaan tulevaisuuden maassa, jossa he olivat aina asuneet. Nyt tilanne on toinen ja usko huomiseen kantaa. Siitä voimme kiittää teitä! Ihmiset, viljelijät ja viljelijäjärjestöt toistensa vertaistukena, se on parasta mitä tiedämme. Se on perusta tasa-arvoiselle ja kestävälle yhteiskunnalle.

Mosambik on hyvä esimerkki siitä, miten ilmastonmuutos työntää pienviljelijöitä ja metsänomistajia kuilun partaalle. Ennennäkemättömät myrskyt, maastopalot ja tuholaiset leviävät Afrikassa, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa vieden toimeentulon jo valmiiksi köyhiltä perheiltä. Me keskitymme pienviljelijäperheiden auttamiseen, sillä vain niin voimme hillitä myös ilmastonmuutosta. Tänä vuonna kehitimme yhteistyössä kumppaneidemme ja suomalaisten asiantuntijoiden kanssa hiilikompensaatio-ohjelman. Sen avulla suomalaiset osuuskunnat, yritykset ja muut organisaatiot voivat kompensoida hiilijalanjälkeään ja samalla tukea meitä työssämme köyhyyttä ja ilmastonmuutosta vastaan. Viemme avun sinne, missä sitä eniten tarvitaan.

Haluamme kiittää sinua ja näyttää mitä tuellasi on saatu aikaan. Evan, Evelinen, Abdallahin, Happyn, Omarin, Erickin, Shashen, Anhin ja Sunitan perheet kiittävä sinua avustasi. He hyödyntävät apusi parhaalla mahdollisella tavalla nyt ja tulevaisuudessa.

Haaveenamme on päivä, jolloin kehitysmaiden viljelijäperheet saavat nauttia runsaista sadoista sekä turvallisesta ja tasa-arvoisesta yhteiskunnasta ilman nälkää ja köyhyyttä. Yhdessä voimme vaikuttaa siihen, tulethan kanssamme samaa matkaa.

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

Lisätietoja FFD:n toiminnasta ja lahjoittamisesta löytyy osoitteesta: www.ffd.fi.

FFD:n joulukeräykseen voi osallistua tilisiirrolla (tiedot alla) tai ostamalla FFD:n aineettoman lahjan:

Aineettoman lahjan verkkokauppa: https://holvi.com/shop/ffd-aineetonlahja/

Saaja: Finnish Agri-Agency for Food and Forest Development (Osuuspankki / OKOYFIHH)

Tilinumero: FI31 5541 2820 0224 41

Viestikenttään: 1003, sähköposti

 Juha Ruippo

johtaja

kauppapolitiikka, kehitysyhteistyö ja -politiikka, pohjoismainen viljelijäyhteistyö (NBC), EU-asioiden koordinaatio Suomessa: EU:n budjetti, Brexit, tuleva puheenjohtajuuskausi (syksy 2019), kv-järjestöyhteistyö: World Farmers' Organisation (WFO), FAO, OECD, AgriCord

+35820 413 2341

+35840 55 33 232