null Ensimmäinen laskutus tehty - nyt jäsentiedot ajan tasalle!

Blogi – Jäsenyys

Ensimmäinen laskutus tehty - nyt jäsentiedot ajan tasalle!

24.3.2021

Suurin osa jäsenmaksuista on nyt laskutettu.

Suurin osa paketissa!
Suurin osa paketissa!

Vuoden 2021 jäsenmaksulaskut lähetettiin koko järjestölle helmikuun lopussa. Ensimmäistä kertaa jäsenmaksuja metsänhoitoyhdistysten ja tuottajayhdistysten yhteisjäsenille oli yhdistetty samaan laskuun. Mhy:istä tuli MTK-keskusliiton jäseniä vuonna 2015 lakimuutoksen myötä.

Suurin osa yli 200 000 laskusta meni perille oikein. Loppuja selvitellään parhaillaan. Eräpäivänä 15.3.2021 suurin osa maksuista saapuikin, ja yhdistykset saivat samalla viikolla omat osuutensa. Jäsenmaksuja saapuu tilille edelleen tasaisena virtana, ja jäljelle jääneitä laskuja lähetetään huhtikuun aikana.

Tänään 143 000 laskua on maksettu, 43000 vielä matkalla. 3780 laskua odottaa selvittelyä

Yhteensä noin 60 jäsenrekisteriä on yhdistetty, ja näistä on löytynyt automaattisesti yli 26 000 yhteisjäsentä. Näitä on vielä paljon lisääkin, mutta tietokirjauksissa on ollut niin paljon eroja, etteivät ne ole yhdistyneet automaattisesti. Virhelaskujen työstäminen on vaivalloista ja työllistävää. Vanhentuneet jäsentiedot ovat nyt paljastuneet.

Yhdistelytyöhön ja tietojen päivitykseen osallistuu nyt Oiva-vakituisten lisäksi useita liittojen ja yhdistysten henkilöitä eri puolilta Suomea. Samalla järjestelmään tarvittavat hienosäädöt ja erikoistapaukset tulevat ilmi ja saadaan kuntoon. 

Uudet palvelut ovat teknisesti olemassa, mutta vaativat vielä lisäkoulutuksia yhdistysten vastuuhenkilöille. Näitä aikataulutetaan ja esitellään kevään mittaan, kun tilanne tasaantuu. 

Muutos yhdistysten jäsenhallinnassa on merkittävä erityisesti yhteisjäsenten osalta, kun kaikki jäsenen jäsenyydet saadaan yhteen näkymään. Tämä mahdollistaa jatkossa yhä paremman jäsenpalvelun. Yhteistyö yhdistysten kesken tulee myös tärkeämmäksi, ja tuntuu jo sujuvan paikoin erittäin hyvinkin. Parhaan hyödyn tästä saa tietenkin jäsen, ja sehän Oivan tarkoitus onkin!