Sisältöjulkaisija

angle-left null Fortum noutaa maataloudessa syntyvät muovijätteet

Artikkeli - Jäsenyys

Fortum noutaa maataloudessa syntyvät muovijätteet

13.12.2018

Fortumin noutopalvelu maatalousmuoveille kattaa maatalouden muoviset pakkaus- ja suojamateriaalit kuten heinäpaalien kiristekalvot, kääremuovit, aumakalvot, viljelyssä käytetyt kalvon, kanisterit ja lannoitesäkit. 

Jäsenetu päättyy 12.8.2019 - Fortum lopettaa maatalousmuovien keräystoiminnan toistaiseksi

Maatalousmuovin pilottihankkeessa Fortumin kierrätys- ja jäteliiketoiminta on kokeillut erilaisia käsittelyratkaisuja maatalousmuovin hyödyntämiseksi kierrätysmateriaalina. Fortumin nykyteknologialla ei valitettavasti löytynyt ratkaisua, joka mahdollistaisi materiaalin hyödyntämisen muovituotteiden raaka-aineena. Kerätty materiaali on liian likaista materiaalihyödyntämiseen eikä sen puhdistaminen riittävästi onnistu nykyisessä prosessissa. Fortum lopettaa maatalousmuovien keräilytoiminnan 12.8.2019.Tilauksia voi tehdä lopetuspäivämäärään asti.

Fortum pyrkii edelleen löytämään ratkaisua maatalousmuoveille ja toiminta voi jatkua myöhemmin kun tekninen ratkaisu on saatu kehitettyä.

Lisätietoja:

Jari-Pekka Karvonen Myyntipäällikkö, Fortum kierrätys- ja jäteliiketoiminta +358447551916 jari-pekka.karvonen@fortum.com

Fortumilta edullisempi noutohinta MTK-yhdistysten jäsenille

Fortumin noutopalvelu maatalousmuoveille kattaa kaikki maatalouden muoviset pakkaus- ja suojamateriaalit kuten heinäpaalien kiristekalvot, kääremuovit, aumakalvot, viljelyssä käytetyt kalvot, kanisterit ja lannoitesäkit. Maatalousmuovien noutopalvelun hinta vuonna 2019 lajittelemattomalle maatalousmuoville on 80€/tonni + alv ja lajitellulle 60€/tonni + alv.

Noutopalvelu sisältää muovien noudon lastauksineen, kuljetuksen ja käsittelymaksun sekä tarvittavat asiakirjat. Edullisempi hinta koskee vain MTK-yhdistysten jäseniä. Jäsenyys tarkistetaan.

Fortum tarjoaa noutopalvelua kiinteään hintaan koko Suomen alueella kaikille maatalouden muovijätteille.

Lue Fortumin nettisivuilta tarkemmin lajittelusta ja hinnoittelusta 


aiheet: energiaedut