null Suomi osallistuu jälleen Berliinin Grüne Woche -messuille tammikuussa 2022

Uutinen – Kansainvälinen toiminta

Suomi osallistuu jälleen Berliinin Grüne Woche -messuille tammikuussa 2022

8.10.2021

Suomi osallistuu jälleen tammikuussa 21.-30.1.2022 Berliinin Grüne Woche -messuille, joka on maailman suurin ruoka-aiheinen elintarvike-, maatalous- ja puutarha-alan tapahtuma Berliinissä. MTK on osaltaan jälleen mahdollistamassa suomalaisten ruoka- ja matkailuyritysten kansainvälistymistä. Vuoden 2019 menestyksekkään kumppanimaavuoden jälkeen ovat useat elintarvikeyrityksemme löytäneet tiensä Saksan markkinoille. Maaseutumatkailullamme on myös iso potentiaali Saksan markkinoilla, jossa Suomella on hyvä maine.

Kaurasnacksit tekivät kauppaansa Suomen osastolla vuonna 2020
Kaurasnacksit tekivät kauppaansa Suomen osastolla vuonna 2020

Business Finlandin Food From Finland -ohjelma koordinoi Suomen osallistumisen yhdessä MTK:n ja MMM:n kanssa.

Suomi on varannut 250 neliön maaosaston, jossa on baari sekä yksittäisten elintarvike -ja juomayritysten esittelypaikkoja. Mukaan on tulossa lähes 30 suomalaisyritystä, joista osa sijoittuu näillä näkymin Pohjois-Karjalan maakuntaosastolle. Yrityksille messut ovat hyvä tilaisuus saada tuotteistaan palautetta saksalaisilta kuluttajilta, verkostoitua ja hakea kansainvälistä kokemusta.

Tällä kertaa yritysten on myös mahdollista osallistua yhteisten esittelijöiden hoitamilla tuote-esittelytiloilla ns. infopaikoilla. Yritysedustajan ei siis ole välttämätöntä olla läsnä, vaan tuotteet voi lähettää paikan päälle yhteisten saksaa puhuvien konsulenttien esittelyyn.

Food From Finland -ohjelma järjestää IGW2022 -messujen yhteydessä myös saksalaisille maahantuojille ja ammattiostajille suunnatun erillisen kutsuvierastilaisuuden 20.1.2022, jossa suomalaistuotteita esitellään ja maistatetaan. Alustava paikka on pohjoismaisten suurlähetystöjen Norjan rakennus Felleshus, yhdessä Norjan kanssa.

Messuosasto on jo lähes täynnä, mutta yksittäisiä paikkoja sekä infopaikkoja voi tiedustella tuottaja Maarit Kaasiselta, 050 500 4252 tai maarit.kaasinen(a)mtk.fi. Maarit on mukana myös MTK:n ensi vuoden liittokokouksen järjestelyissä. aiheet: mtk, grune woche, business finland, food from finland