null Järjestökoulutuksen kevät 2019

Uutinen – Jäsenyys

Järjestökoulutuksen kevät 2019

23.3.2019

MTK:n vaikuttajavalmennuksen viimeinen jakso järjestetään huhtikuussa. MTK:n yhdistysten sihteerivalmennus sekä MTK1 Tervetuloa järjestöön verkkokurssi käynnistyvät. MHY-valtuutettujen valmennukset jatkuvat. Järjestö tarjoaa EU:n tietosuoja-asetukseen (GDPR) liittyvää -verkkokoulutusta henkilötietorekistereiden kanssa työskenteleville jäsenilleen.

Oppilaitosyhteistyö laajenee

Maa- ja metsätalouspolitiikan korkeakoulukonferensseihin osallistui tänä keväänä yhteensä 230 opiskelijaa. Järjestökoulutus on käynnistänyt selvityksen, jossa tutkitaan tahtotilaa tehdä koulutusyhteistyötä myös luonnonvara-alan toisen asteen oppilaitosten kanssa.

MTK:n Vaikuttajavalmennuksen viimeinen jakso järjestetään 11.-12.4.2019 Kettulassa

Yhteensä 10 lähiopetuspäivää kestävään valmennukseen valittiin kesällä 2018 25 MTK:n jäsentä. Syksyn ja kevään aikana he ovat perehtyneet syvällisesti vaikuttamisen taitoihin alan huippuasiantuntijoiden valmennuksessa. Valmennettavina taitona ovat olleet: omaan tuotannonalaan liittyvien argumenttien hallinta mediahaastattelussa, esiintymisjännityksen hallinta, vaikuttavan puheen pitäminen, äänen käyttö esiintymistilanteissa, neuvottelu- ja argumentointitaidot sekä vaikuttajaenglanti. Valmennuksen aikana on perehdytty myös MTK.n ajankohtaisiin edunvalvonnan teemoihin. Valmennettavat tutustuivat EU-instituutioiden perustehtäviin ja ajankohtaisiin kysymyksiin nelipäiväisellä opintomatkalla Brysselissä.

MTK-yhdistysten sihteerivalmennus käynnistyy 24.-25.4.2019 Helsingissä

Valmennuksen tavoitteena on vahvistaa MTK-yhdistysten sihteerien osaamista oman perustehtävänsä hoitamisessa. Valmennuksessa kuullaan eri alojen asiantuntijoita osallistujien toiveiden mukaisesti.

Ensimmäisen jakson teemoina ovat jäsenkohtaaminen ja paikallisen järjestötoiminnan markkinoiminen.

Valmennuksen aikana jaetaan kokemuksia ja parhaita käytänteitä yhdistysten käytännön toiminnasta, sekä etsitään yhdessä ratkaisuja esille nousseisiin haasteisiin.

Ilmoittautuminen: 

https://www.lyyti.in/sihteerivalmennus

MTK 1 Tervetuloa järjestöön verkkokurssi käynnistyy 16.4.2019

Koulutuksen tavoitteena on perehtyä järjestön toimintaan sekä lisätä kurssilaisten osaamista oman alansa tuotantotoiminnan kannattavuudesta ja siihen vaikuttavista tekijöistä.

Koulutuksen aikana perehdytään MTK:n perustehtävään ja toiminnan rakenteisiin.

Koulutus järjestetään verkkokurssina 16.4.-5.5.2019. Ilmoittautumisen jälkeen osallistujat saavat ohjeet MTK:n verkko-opistoon kirjautumisesta sekä tarkat tiedot koulutuksen etenemisestä.

Ilmoittautuminen:

https://www.lyyti.in/mtk1_k2019

EU-tietosuoja-asetus verkkokoulutus – GDPR-verkkokoulutus

Yksityisyydensuoja on MTK:lle ensiarvoisen tärkeää, ja se on sitoutunut suojaamaan jäseniensä ja henkilöstönsä henkilötietoja. Verkkokoulutuksen tavoitteena on oppia keskeisimpiä asioita EU:n yleisestä tietosuoja-asetuksesta sekä oppia tunnistamaan keskeiset tietosuoja- ja tietoturvavaatimukset. 

Ilmoittautuminen:

Kaikille henkilötietoja työssään tai luottamustehtävässään tarkoitetulle verkkokurssille pääsee kirjautumalla jäsentunnuksilla MTK:n verkko-opistoon osoitteessa: https://moodle.mmg.fi/mtk/login/index.php

Rivivaltuutetusta vaikuttajaksi valmennus jatkuu vertaamalla oppimisella Kuusamossa 4.-5.4.2019

Järjestökoulutus on valmentanut yhteensä 30 uutta MHY-valtuutettua vuosittain järjestettävässä valmennuksessa. Tavoitteena on perehdyttää luottamushenkilöt järjestötehtävän tavoitteelliseen hoitamiseen, metsänomistajaorganisaatioon ja ajankohtaisiin metsäpoliittisiin kysymyksiin, metsänhoitoyhdistyksiä koskevaan lainsäädäntöön ja talouden erityispiirteisiin. Valmennus jatkuu valmennettujen vierailuilla eri metsänhoitoyhdistyksissä.

Räätälöidään valmennus omalle liitollesi tai yhdistyksellesi

Järjestökoulutus räätälöi valmennuksia liittojen ja yhdistysten tarpeiden mukaisesti. Usein tilattuja valmennuksia ovat: koululähettiläsvalmennus, yhdistyksen johtokunnan kehittämispäivät, esiintymisvalmennus, viestintävalmennus ja työnantajakoulutus.

Tilaa valmennusta osoitteesta:

www.mtk.fi/koulutusvaraukset tai

ottamalla yhteyttä koulutusvastaava Anna-Liisa Knuuti (anna-liisa.knuuti@mtk.fi)

 Anna-Liisa Knuuti

koulutusvastaava

+35820 413 2401

+35840 128 1299

aiheet: koulutus, tapahtuma