null Metsänhoitoyhdistyksen jäsenmaksu on lähetetty jäsenille

Blogi – Jäsenyys

Metsänhoitoyhdistyksen jäsenmaksu on lähetetty jäsenille

21.2.2022

Jäsenmaksut saapuvat Metsänhoitoyhdistyksen jäsenille helmikuun loppuun mennessä.

Metsänhoitoyhdistyksen jäsenet saavat jäsenmaksulaskun helmikuun loppuun mennessä. Jos jäsen on sekä Metsänhoitoyhdistyksen että MTK:n paikallisyhdistyksen jäsen, saa hän laskunsa maaliskuussa. 

Mistä jäsenmaksu koostuu? Mikä on edunvalvontamaksu?

Jäsenmaksu koostuu kahdesta osasta: Metsänhoitoyhdistyksen omasta jäsenmaksusta sekä edunvalvontamaksusta. Edunvalvontamaksu oli aiemmin sisällytetty Mhy-jäsenmaksuun, mutta avoimuuden taataksemme, olemme erotelleet sen laskulla. Mhy-jäsenmaksulla ja edunvalvontamaksulla puolustamme metsänomistajien oikeuksia niin paikallisesti, maakunnallisesti, kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Tätä ei muilta metsäpalvelujen tarjoajilta saa.

Edunvalvonta on esimerkiksi sitä, että MTK Metsälinjan asiantuntijan lausunto saa maakuntakaavan pakkosuojelumerkinnät kääntymään vapaaehtoiseksi suojeluksi tai rajauksen muotoutumaan niin, että kaavan vaikutuksia vähentämättä metsänomistajan oikeusturva säilyy. Edunvalvontaa on myös se, että paikallinen metsäasiantuntija on kärryillä metsänomistajan oikeuksista vaikkapa puukauppa-asioissa, niin että metsätalouden kannattavuus nousee. 

Oiva -jäsenportaalista löydät sähköisen jäsenkorttisi ja paljon muuta

Metsänhoitoyhdistykset ja MTK ottivat viimevuonna käyttöönsä yhteisen Oiva-jäsenpalveluportaalin. Uudistus toi mukanaan monia jäsenten elämää helpottavia uudistuksia. Oivasta löytyy mm. jäsenkortti sähköisessä muodossa, linkki jäsenetuihin ja omat jäsenlaskut vaikka veroilmoitusta varten. Myös osoitetiedot voi päivittää Oivan kautta ja muuttaa paperisen laskun esimerkiksi e-laskuksi.

Oivaan kirjaudutaan jäsenrekisterissä olevalla sähköpostiosoitteella ja salasanan jäsen saa määritettyä ensimmäisellä kirjautumisella Oiva-kirjautumissivun "Luo uusi salasana" -linkistä. Oivaan kirjautuminen ei onnistu, mikäli sähköpostiosoitetta ei ole annettu jäsentietoihin. Jäsen voi ilmoittaa sähköpostiosoitteen omaan Metsänhoitoyhdistykseen, jonka jälkeen kirjautuminen Oivaan onnistuu.

Kirjaudu Oivaan täällä >>

Laskullani on virheellisiä tietoja, mitä teen?

Jos mhy:n jäsenmaksulaskullasi on virheellistä tietoa, ota yhteyttä omaan metsänhoitoyhdistykseesi. Yhdistyksen yhteystiedot löytyvät kunkin Mhy:n etusivulta. Oman Mhy:n sivuille pääsee täältä >>