null MTK on jälleen mukana Turun Eurooppa-foorumissa 29.-31.8.

Uutinen – Kansainvälinen toiminta

MTK on jälleen mukana Turun Eurooppa-foorumissa 29.-31.8.

28.8.2019

EU-politiikan ”SuomiAreena”, eli Turussa nyt toisen kerran järjestettävä Eurooppa-foorumi keskittyy EU-asioihin erittäin monipuolisin tilaisuuksin ja keskusteluin, kansalaiskeskusteluin sekä toritapahtumin. Tervetuloa kuuntelemaan ja osallistumaan keskusteluun!

Turun Eurooppa-foorumi on paikka keskustella Suomen ja Euroopan tulevaisuudesta. Tapahtuma edistää avointa, tutkittuun tietoon perustuvaa keskustelua kansalaisten ja päättäjien kesken. Ohjelmissa mukana on komissaareja, ministereitä, meppejä sekä monia muita EU-asioista perillä olevia henkilöitä sekä paljon mediaa. Tapahtuman tarkoitus on tuoda EU:ta lähemmäs kansalaisia mahdollistamalla keskustelua ja tiedonsaantia laajalla pensselillä.

MTK on mukana yhtenä järjestäjänä ja mm. Eurooppa-torin ”Tapaa asiantuntija” -pisteellä  kaupunginkirjastossa, jossa tavattavissa ovat johtaja Simo Tiainen torstaina klo 14.00-14.45 ja Brysselin toimiston johtaja Hanna Leiponen-Syyrakki ja johtaja Juha Ruippo perjantaina klo 15.00-15.45.

Kuten viime vuonnakin, järjestämme myös erittäin korkealuokkaisen paneelikeskustelun perjantaina klo 12.15-13.45 Vierailu- ja Innovaatiokeskus Joessa. Paneelin otsikkona on ”EU:n kilpailukyky globaaleilla ruokamarkkinoilla” ja panelisteina mukana ovat MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila, maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio, Euroopan parlamentin jäsen Elsi Katainen ja Euroopan parlamentin jäsen Petri Sarvamaa. Key note -puheenvuoron pitää Terhi Hakala. Hän toimii suurlähettiläänä Suomen pysyvässä edustustossa Genevessä. Paneelin moderaattorina toimii MTK:n johdon erityisavustaja Tiina Perho.

Paneeli streamataan ja se on nähtävissä tästä linkistä:
https://www.youtube.com/watch?v=tY6JiwbijEo&feature=youtu.be

Muut streamatut tilaisuudet ovat nähtävissä täältä:
https://www.europeforum.fi/live

Tervetuloa kuuntelemaan ja osallistumaan keskusteluun!

Foorumin koko ohjelman löydät täältä:
https://www.europeforum.fi/turun-eurooppa-foorumi

#eurooppafoorumi
#europeforum
#turkuTiina Perho

johdon erityisavustaja, johtokunnan ja johtoryhmän sihteeri

+35820 413 2334

+358500 741 532

aiheet: tapahtumat, eurooppafoorumi, turku