null Jäsenlaskutuksen aika on tullut

Blogi – Jäsenyys

Jäsenlaskutuksen aika on tullut

19.2.2021

Laskut lähtevät tiistaina 23.2.

Jäsentietoja ehtii päivittää vielä maanantaina 22.2.2021 sekä Oivaan että SilvaProhon klo 18.00 asti. Muutokset päivittyvät Oivaan illalla ja tiistaiaamuna 23.2.2021 laskut lähtevät liikkeelle.  Laskut ovat jäsenistöllä postin kulun mukaan ensi viikon aikana, viimeistään seuraavalla viikolla.

Jäsenyhdistysten tilinumeroissa on vielä virheitä: tilinumero ei ole yhteen kirjoitettu (IBAN) tai tilinumeroa ei ole syötetty lainkaan. Varmista tilinumeron oikea muoto (esimerkki: FI123456789876543210, yhteensä 18 merkkiä ilman välejä). Jäsenmaksutilitykset eivät onnistu, jos tiedot ovat virheellisiä. Tarkistattehan yhdistyksenne tiedot.

Jäsentietoja korjataan koko ajan

Jäsentietoja on viimeistelty ja virheitä tietosisällöissä karsittu. Tämän hetken tietojen poikkeamalistaus SilvaPro-Oiva lähtee vielä Mh-yhdistyksille nyt perjantai-iltana 19.2.2021. Viimeisimmät metsähehtaarit päivittyvät SilvaProsta lauantaiksi ja koko järjestön testilaskutusajo tehdään vielä kerran lauantai-iltana n. klo 18. Tämän jälkeen yhdistykset voivat vielä tarkistaa kertymät ja korjata tietoja maanantaina klo 18 mennessä.

Tietosisällön virheet ovat yleisimmin johtuneet eroavaisuuksista useamman jäsenyhdistysten jäsenten tiedoissa, kun niitä on tuotu Oivaan. Automatiikka ei pysty arvaamaan, joten työtä jäsenyyksien ja jäsenten yhdistämiseksi jatketaan. Ilmoita virhehavaintoja oivapalvelu@mtk.fi.

Jäsenyyksien yhdistämisiä jo yli 24000

Suurin osa useamman yhdistyksen yhteisjäsenistä on yhdistynyt. Mhy:iden saman Y-tunnuksen alla olevia jäseniä on myös yhdistetty Oivassa, joten SilvaPro ja Oiva-kokonaisjäsenmäärät saattavat poiketa. Jokainen yhdistynyt lasku säästää postituskuluissa.

Jos jäsenten tiedot eivät ole yhdistyneet, suurin haitta on, että jäsenelle tulee useampi lasku. Suurin osa laskuista toteutuu oikein, mutta virhelaskuja aletaan selvitellä heti kun tietoa kertyy.

Puramme oivapalvelu-jonoa koko ajan, joten viiveistä huolimatta se on oikea paikka virheilmoituksille. Tietoja ja jäsenmaksuja voidaan korjata kevään mittaan. Seuraavalla laskutuskierroksella tiedot alkavat varmasti olla paremmin ajan tasalla, ja tulevina vuosina virheet minimoituvat.

Käyttöohje löytyy täältä ja usein kysytyt kysymykset https://www.mtk.fi/oiva-ukk  auttavat eri tilanteissa