null 3.Vientipolku: Onko yritykselläni valmiutta viedä?

Artikkeli – Yrittäminen

3.Vientipolku: Onko yritykselläni valmiutta viedä?

20.2.2020

Kapasiteetti-vaiheessa selvitetään riittävätkö yrityksesi resurssit vientiin ja päätetään onko yrityksesi kapasiteetti sillä tasolla, että vientiin voi, tai kannattaa lähteä.

Tässä kohtaa voit hakea apuja esim. Ely:n Konsultointi-palveluista. Liiketoiminnan konsultointipalvelut on tarkoitettu pk-yrityksille, joilla on vahva oma halu kehittää ja kehittyä – sekä myös edellytykset siihen.

Konsultointi-palvelun hinta yritykselle on 300 EUR/päivä (ALV 0 %) ja sen kesto määräytyy yrityksen tarpeen mukaan. Konsultoinnit toteutetaan ELY:n palveluiden mukaisesti. Palvelun sisältö ja painopisteet perustuvat yrityksen esittämään kehittämistarpeeseen. Pyri löytämään konsultiksi henkilö, jolla osaamista kansainvälistymisestä, viennistä ja elintarvikesektorista.
 

Vientipolun keltaisen, eli mahdollistamisvaiheen lopputuloksena sinulla on ajatus siitä kannattaako vientiin lähteä vai ei, tai mikäli vientiin lähteminen vaatii vielä lisätoimenpiteitä?

 


Mikäli yrityksesi tarvitsee lisätoimenpiteitä, apuja voi löytää esim seuraavien palveluiden kautta


Apua rahoitukseen


Apua elintarvikevientivalmiuksien, kansainvälistymisosaamisen ja yhteistyön kehittämiseen

Elintarvikesektorin kansainvälistymiskoulutusta ja viennin osaamisen kehittämistä tarjotaan kansallisissa ja alueellisissa hankkeissa. Näistä voit hakea tietoa Aitoja Makuja-sivustolta, alueesi hankeyhteyshenkilön kautta. Hankkeet toimivat myös yhteistyöalustana, törmäyttäen samanhenkisiä ihmisiä ja yrityksiä. Näistä esimerkkeinä Elintarvikeviennin osaaja -koulutus ja Iskussa Maailmalle-kasvuohjelma.


Apua liiketoimintaosaamisen ja johtamisen kehittämiseen

Perus liiketoiminnan kehittämiseen ja johtamiseen voit hakea tukea esim. Ely:n koulutusohjelmien kautta.

TE-toimistot palvelevat työnantajia rekrytoinneissa, henkilöstön kehittämisessä. Lisätietoja saat TE-toimistojen palveluista työnantajalle.

Jos olet palkkaamassa kansainvälistymisasiantuntijan, tsekkaa myös Business Finlandin ”Talent explorer”-rahoitus.

Kun kansainvälistymisen perusvalmiudet ovat hallussa, on aika siirtyä Business Finlandin Food from Finland-ohjelman palveluihin, varsinaista vientistrategiaa ja operatiivisen viennin toimia rakentamaan.
 aiheet: vientipolku, mahdollistaminen

Suositellut artikkelit

Perustoimintaedellytykset kunnossa?

2

20.02.2020

1. Vientipolku: Mistä liikkeelle?

20.02.2020

Vientipolulle on tarjolla runsaasti apuja. Julkiset kansainvälistymispalvelut ovat moninaiset, mutta aina ei ole ihan selvää mistä lähteä liikkeelle. Suomessa palvelee Team Finland-verkosto, joka on rakennettu...