Sisältöjulkaisija

angle-left null Osallistu ruuantuotannon kannattavuuden aivoriiheen

Uutinen

Osallistu ruuantuotannon kannattavuuden aivoriiheen

16.7.2018

Maatalouden kannattavuusongelmien ratkaisuihin pureutuva verkkokeskustelu antaa äänen myös kuluttajille sekä yksittäisille ruuantuottajille. Tämä keskustelu koskee meitä kaikkia!

Puhtaus, terveellisyys ja turvallisuus ovat ominaisuuksia, jotka tulevat usein ensimmäisenä esiin kun keskustellaan ruuasta. Näistä arvoista meidän on pidettävä kiinni myös tulevaisuudessa.

Me arvostamme myös ruokamme kotimaisuutta. Itse asiassa liitämme myös edellä mainitut ominaisuudet mielessämme usein juuri suomalaiseen ruokaan. Laadukkaan kotimaisen ruuantuotannon jatkumisen edellytyksenä on elinvoimainen ruokaketjun kokonaisuus. Osana ruokaketjua alkutuotantomme kannattavuus on tällä hetkellä tasolla, joka ei ole pitkällä aikavälillä kestävää.

Nyt meillä kaikilla on tuhannen taalan paikka vaikuttaa suomalaisen ruuantuotannon tulevaisuuteen, ja siihen, että meillä on vahvuuksiimme perustuvaa ruuantuotantoa jatkossakin! Näin kirjoittaa vuorineuvos Reijo Karhinen ruuantuotannon kannattavuuden parantamista käsittelevän aivoriihen introssa. Karhinen on kutsuttu pääministeri Juha Sipilän ja maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän toimesta selvittämään keinoja maatalouden kannattavuuden parantamiseksi. Ratkaisukeskeistä ideointityötä jatketaan loppuvuoden ajan verkossa sekä sidosryhmien kanssa järjestettävissä työpajoissa. Työn tulokset julkaistaan alkuvuodesta 2019.


Tämä keskustelu tarvitsee meitä kaikkia, klikkaa itsesi mukaan tästä!