null 2. Vientipolku: Perustoimintaedellytykset

Artikkeli – Yrittäminen

2. Vientipolku: Perustoimintaedellytykset

20.2.2020

Perustoimintaedellytykset kunnossa?

 1. Olethan elintarvikevalvonnan piirissä?
  Noudata EU- ja kansallista lainsäädäntöä. Jokaisen elintarvikealan yrityksen on kuuluttava elintarvikevalvontaan. Valvontaa hoitaa se kunta tai kuntayhtymä, jonka alueella yrityksesi toimii.

  Elintarvikealan yhteiset vaatimukset ja yleiset ohjeet sekä oman kuntasi elintarvikevalvonnan yhteystiedot löydät koottuna Ruokaviraston elintarvikeala-sivustolta. Voit jo tässä vaiheessa kertoa vientiaikeistasi omalle valvojallesi, jotta hän osaa tukea yritystäsi vientipolulla.
   
 2. Onko yritykselläni mahdollisuutta viedä? Missä mennään? Mitä kannattaa tehdä?
  Perustoimintaedellytysten hahmottamisessa voit hyödyntää esim. Ely:n Analyysi-palvelua   Analyysi-palvelusta saat kokonaiskuvan liiketoimintasi nykytilasta, sekä selkeän kehittämissuunnitelman. Palvelu on tarkoitettu pk-yrityksille, jotka haluavat suunnitelmallisesti kehittää toimintaansa. Hinta asiakkaalle 220 € + alv/pvä. Analyysin kesto on 1 – 2 päivää.
   
 3. Tässä vaiheessa on hyvä selvittää myös tuotteesi tullinimike. Tarvitset sitä koko vientipolun ajan.
  Tämän löydät esimerkiksi Tullin Fintaric-palvelusta.


Työkalu kansainvälistymisvalmiuden tunnusteluun

Oma Yrityssuomi-palvelussa voit testata yrityksesi kansainvälistymisvalmiuksia kansainvälistymistestin muodossa.
 


aiheet: vientipolku, mahdollistaminen

Suositellut artikkelit

Kapasiteetti-vaiheessa selvitetään riittävätkö yrityksesi resurssit vientiin ja päätetään onko yrityksesi kapasiteetti sillä tasolla, että vientiin voi, tai kannattaa lähteä.

2

20.02.2020

1. Vientipolku: Mistä liikkeelle?

20.02.2020

Vientipolulle on tarjolla runsaasti apuja. Julkiset kansainvälistymispalvelut ovat moninaiset, mutta aina ei ole ihan selvää mistä lähteä liikkeelle. Suomessa palvelee Team Finland-verkosto, joka on rakennettu...