Takaisin TöitäSuomesta.fi-palvelu aukeaa

Artikkeli – Yrittäminen

TöitäSuomesta.fi-palvelu aukeaa

21.02.2019

TöitäSuomesta palveluun pääset TÄSTÄ.
 

Työvoimapula vaivaa maaseudun yrityksiä ja monen yrittäjän jaksaminen on koetuksella. Samaan aikaan työttömien voi olla vaikea löytää sopivia työtehtäviä. MTK haluaa ratkaista tämän maaseudun työmarkkinoita vaivaavan ongelman julkistamalla maaseudun yrittäjiä ja työnhakijoita yhdistävän TöitäSuomesta-palvelun. Palvelussa esimerkiksi yrittäjät ja yhdistykset voivat löytää hyviä tekijöitä tekemättömille töille. Työttömät voivat työllistyä monipuolisiin tehtäviin ja täyttää aktiivimallin ehdot myös maaseudulla.

 

Maaseudun yrityksistä löytyy kasvupotentiaalia, mutta työvoiman saatavuus rajoittaa monen yrityksen kehittymistä. Maaseudulle tarvitaan omaa räätälöityä sähköistä työpaikkamarkkinaa. MTK avasi 12.4.2018 www.töitäsuomesta.fi-palvelun. Tämän käyttäjille maksuttoman palvelun toivotaan edesauttavan maaseudun työmarkkinaongelmien ratkaisemista ja luovan edellytyksiä maaseudun elinvoiman yleiselle kehittymiselle.

Työmahdollisuuksia on maaseudun yrityksillä, yhteisöillä ja yksityishenkilöillä paljon, mutta työllistämisen kynnys on ollut varsin korkea. TöitäSuomesta -palvelu antaa työkalut palkkauskynnyksen madaltamiseen ja avaa mahdollisuuksia työllistymiseen omalla lähiseudulla. Reformit, kuten maakunta- ja soteuudistus tulevat muuttamaan erilaisten palveluiden tuottamismalleja. Haluamme, että työvoiman ja työpaikkojen saatavuus sekä avoimuus paranee.

Tuore ammattibarometri kertoo, että työvoiman tarve vaihtelee alueittain, ja kesän kasvukausi korottaa työvoiman tarvetta monilla aloilla. Tuoretta kausityölakia valmisteltaessa selvisi, että Suomeen tulee vuosittain jopa 15 000 kausityöntekijää. Työvoiman tarve kesäisin on siis hyvin suuri. Maaseutumatkailun suosio on nousussa minkä lisäksi maaseudulla on runsaasti piilotyöpaikkoja, joiden täyttämiseen ei tähän saakka ole ollut tarjontakanavaa. Työvoiman määrän kasvusta on tietoa myös yritysbarometrissä (tarkemmin sivut 51-54). Monilla maaseudun yrityksillä työvoiman saatavuuden vaikeus haittaa jo kasvumahdollisuuksia.

TöitäSuomesta.fi-palvelu voi muuttaa työnteon ja -tarjoamisen kulttuuria. Töitä on mahdollista asettaa tarjolle entistä helpommin ja samalla polku työllistymiseen tai vaikkapa työtehtävien vaihtamiseen helpottuu. Pisimmälle mennessään palvelu edistää maalle muuttoa ja maaseudulta työskentelmistä.TöitäSuomesta-palvelu edistää myös aktiivimallin vaatimusten täyttämistä. Lisäksi sovellusta voidaan tarvittaessa laajentaa vaikkapa vapaaehtoistyöhön. TöitäSuomesta-palvelun avulla TE-toimisto tai KELA voivat varmistaa, että tehty työ on aidosti aktivoivaa ja yhteiskunnallekin hyödyllistä.

CoReorient Oy:n kehittämä karttapohjainen palvelu toimii kännykällä, tabletilla tai tietokoneella, eikä vaadi erillisen mobiilisovelluksen asentamista. Palvelu on kehitetty erityisesti maaseudun yrittäjien ja töiden ehdoilla, ja se tarjoaa myös viranomaisille keinoja työnhaun tukemiseksi. Töitä voidaan tehdä sekä yrittäjänä että palkansaajana. Kirjanpito tai palkkatiedot ja niihin liittyvät verot ja velvoitteet hoituvat suoraan TöitäSuomesta-palveluun yhdistettyjen, erillisten laskutus- ja palkkauspalveluiden avulla.


aiheet: verkkopalvelu, töitäsuomesta


Suositellut artikkelit

Maaseudulla on pitkään kärsitty työvoimapulasta. Tilanne kärjistyi, kun koronakriisi uhkaa kausityövoiman saatavuutta. MTK, ProAgria Keskusten Liitto sekä Suomen Kylät päättivät perustaa yhteisen Töitä Suomesta Oy:n...

Maaseudun monipuoliset työmahdollisuudet löytyvät 12.4.2018 alkaen MTK:n ja CoReorient Oy:n lanseeraamasta www.töitäsuomesta.fi -palvelusta. –Kiinnostus avaamaamme palvelua kohtaan on ylittänyt kaikki odotukset, MTK:n...