Takaisin Viljatori.fi

Artikkeli – Yrittäminen

Viljatori.fi

10.09.2019

Viljatori.fi on kaikille avoin viljan kauppapaikka, jossa viljelijät voivat myydä satoansa haluamissaan erissä helposti ja luotettavasti, parhaaseen markkinahintaan. Ostajina kauppapaikalla ovat viljaa käyttävä teollisuus ja kotieläintilat. Viljatorin tarjoaa Suomen Viljakauppa Oy, jonka omistavat viljan myyjä- ja ostajatahoja edustavat organisaatiot tasapuolisesti.

Viljatori.fi on MTK:n, SLCn sekä Atrian, HK Scanin, Agroxin, Raision ja Valion yhdessä rakentama palvelu. Käyttäjiksi Viljatoriin voivat liittyä muutkin toimijat.

Neljä hyvää hyötyä viljelijälle

1. Viljatorilla saat viljaerät myytyä tehokkaasti

Viljatorin avulla tavoitetaan useampi ostaja kerralla. Erikoiserien ostajien tavoittaminen helpottuu, ja sopimuskaupan myötä viljelijän tulovirtojen ennustettavuus paranee. Myyjällä on mahdollisuus myydä viljaa pienissäkin erissä. 

2. Viljatorilla saat viljasta parhaan mahdollisen hinnan

Viljatori mahdollistaa kaupankäynnin ilman ylimääräisiä välikäsiä. Näin kaupankäyntikustannukset pysyvät alhaisina ja myynnin tuotto kasvaa. Sähköisessä ympäristössä hinnan seuranta helpottuu ja toimitusketju tehostuu. Myyjällä on myös parempi mahdollisuus itse vaikuttaa viljan hintaan. Viljatori mahdollistaa kaupankäynnin ilman hintamanipulointia: tehty kauppa sovitulla hinnalla lyödään lukkoon, minkä jälkeen hinta ei muutu.

3. Viljatorilla kaupankäynti on helppoa ja reilua

Viljatorilla omien myyntitoimeksiantojen tekeminen ja seuranta on helppoa. Viljelysopimuksia on helppo hallita ja seurata, ja kattavat hintatiedot markkinatilanteesta ja toteutuneista kaupoista löytyvät saman palvelun alta. Näin myös kaupankäynnin läpinäkyvyys lisääntyy. 

4. Viljan laadulla voi vaikuttaa hintaan ja menekkiin

Viljatorilla viljan paremmasta laadusta saa paremman hinnan. Palvelussa on mahdollisuus vaikuttaa oman sadon laatuun markkinatilanteen mukaan. Näin kaikenlaatuiselle viljalle löytyy ostaja.


aiheet: viljatori, verkkopalvelu


Suositellut artikkelit

1

18.09.2019

Viljatori myös mobiilissa

18.09.2019

Viljatori on viljan sähköinen kauppapaikka. Nyt siitä on julkaistu myös mobiiliapplikaatio. Käy lataamassa se puhelimesi sovelluskaupasta. Lisäksi sinun täytyy vain rekisteröityä Viljatoriin. Sekä...

Viljatori.fi on verkkopalvelu, jossa viljelijät voivat myydä satoansa haluamissaan erissä helposti ja luotettavasti, parhaaseen markkinahintaan. Ostajina kauppapaikalla ovat viljaa käyttävä teollisuus ja...