Toimintopainikkeet

« Blogiarkisto

70 vuoden kokemuksella

11.12.2018

Ehkä hieman liioittelin, tarkemmin yli 40 vuoden työkokemuksella. Saattaisin kirjoittaa jopa elämänkertomuksen. Vaiherikkaan ja värikkäänkin. Erittäin työntäyteisen ja palkitsevan. Jälkeenpäin ajatellen täynnä sattumia, onnistumisia myös tappiota ja virheitäkin.

Kun kaupunkilaispojasta tulee maalainen; maaseudun ihmisten edunvalvoja ja siinä ohessa paljon muuta; ei voi se olla kuin ihme. Joka päivä on opittu uutta. Pääosin on opittu muilta. Siitä kiitos.

Näinä aikoina täytän 70 vuotta. Se on paljon. Nuoruudessani sellainen ihminen oli tosi vanha.

Edunvalvontatyössä pitää olla aina hieman vihainen. MTK Kurun sihteeri sanoi minulle uran alussa: ” jos et muutoin kykene pystymään – riittisenä ja vihassa – niin pidä pikkusen liian pieniä kenkiä”.

MTK-lainen kenttä on opinahjo vailla vertaa. Järjestötyössä opin ihmissuhteet, maaseudun arjen ja ehkä tärkeimmän: maahengen. Osuustoiminasta opin johtamisen, talouden ja yhteistyön merkityksen. MTK:ssa opin asiantuntemuksen ja kansainvälisyyden. Ja tuossa kaikessa em. riittää oppimista yhä edelleen. Tärkeintä on kokonaisuuden ymmärrys, joka tarkoittaa vakautta.

Hieman tulee joskus mieleen, mitä olisin menettänyt ellen olisi tätä kaikkea saanut kokea?

Minusta piti tulla maanviljelijä. Sitä tehtävää en koskaan saavuttanut. Olen kuitenkin asiasta tietoinen ja arvostan – jopa kadehdin – sitä työtä.

Hyvää Joulua,

Markku Vuorensola
mvuorens@welho.com
(juhlii perhepiirissä)


Kommentteja: 0


Kommentoi blogia
Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

(Voit käyttää omaa nimeä tai nimimerkkiä)
(ei tule näkyviin)

Kirjoita luku viisi numerona*

* merkityt kentät ovat pakollisia
Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 11.12.2018