Toimintopainikkeet

Maatilojen turvallisuus ja maatalousyrittäjien työhyvinvointi muodostuu monista pienistä tekijöistä

Maatalous on yksi riskialttiimmista ammateista. Maataloustyössä sattuu vuosittain noin 6 000 työtapaturmaa. Liiallinen työmäärä, kiire ja työn sitovuus ovat usein syynä siihen, että uhkien ennaltaehkäisyyn ei jää riittävästi aikaa. Oikeat työtavat, kunnossa olevat tilat ja laitteet, työntekijän hyvä fyysinen ja psyykkinen kunto sekä ammattitaito vähentävät tapaturmariskiä.

Maatalousyrittäjien työssä jaksamisen ja työturvallisuuden parantaminen on tärkeä osa MTK:n edunvalvontaa. MTK työskentelee jäsentensä terveyden, turvallisuuden ja työhyvinvoinnin edistämiseksi eri tavoin. Kehitämme yhdessä valtionhallinnon, Maatalousyrittäjien eläkelaitoksen Melan, Työterveyshuollon ja muiden yhteistyökumppanien kanssa maatalousyrittäjien työhyvinvointia tukevia lakisääteisiä järjestelmiä, kuten lomituspalveluja, työterveyshuoltoa ja työkykyä ylläpitävää toimintaa.

MTK:n, LähiTapiolan ja Melan ovat tuottaneet yhteistyössä kuusi maatilan turvallisuudesta ja vahinkojen ennaltaehkäisystä kertovaa Turvallinen maatila -videota. Muutaman minuutin mittaisilla videoilla tartutaan maatilan turvallisuuden ja tuottajien työhyvinvoinnin eri teemoihin, tuottajien omasta näkökulmasta katsottuna. Videot julkaistaan yksitellen kevään 2014 aikana. Videot on käsikirjoittanut ja kuvannut Maarit Poussa (Vinha Tuotanto Oy).

MTK on myös tuottanut yhteistyössä Huoltovarmuuskeskuksen kanssa Turvallinen TILA -oppaan, joka johdattaa pohtimaan maatilaan liittyviä riskejä, niiden ennaltaehkäisyä ja mahdollisista kriisitilanteista selviämistä.Lisää aiheesta muualla

Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 28.4.2014