Toimintopainikkeet

Lähetystökokit vievät suomalaista ruokakulttuuria maailmalle

11.8.2011

Ryhmä Suomen suurlähetystöjen kokkeja on perehtynyt tällä viikolla suomalaisen ruokakulttuurin saloihin. Tutuksi ovat tulleet korkealuokkaiset suomalaiset raaka-aineet, mukaan lukien alkusyksyn metsämarjat ja sienet.

Chefs1_4chefiä-WEB.JPGSuomalainen ruokakulttuuri on vientituote

Koulutusviikon tarkoituksena on parantaa suomalaisen ruokakulttuurin asemaa osana edustustojen Suomi-promootiota. MTK edistää näin kotimaista ruokakulttuuria ja tietoisuutta kotimaisen puhtaan luonnon ja osaavan elintarvikeketjun tuottamista raaka-aineista.

Koulutus järjestetään nyt kolmannen kerran. Kurssin jälkeen ulkoministeriö on kouluttanut noin puolet olemassa olevista 100 lähetystön kokeista.

Pääosassa ruoanlaitto

Viikon aikana suomalaiseen ruokakulttuuriin on perehdytty luentojen, aterioiden, ruokademonstraatioiden, tilavierailujen, marja- ja sieniretken ja kauppakierrosten avulla. Pääosassa on kuitenkin itse ruoanlaitto suomalaisista raaka-aineista.

Mukana kokkien koulutusta on ollut tekemässä vakuuttava kaarti alan ammattilaisia, kuten Jaakko Kolmonen, juuri eläkkeelle jäänyt tasavallan presidentin keittiömestari Sirkka-Liisa Ruottinen, Vaasan & Vaasan keittiömestari Marko Hirvonen, G.W. Sundsmannin Matti Jämsén sekä Hanasaaren Juha Attila. Lisäksi mukana on ollut yrityksiä esittämässä kokeille puheenvuoronsa.

Viikko huipentuu perjantaina kokkien yhdessä valmistamaan illalliseen. Myös tiedotusvälineillä on nyt ainutkertainen mahdollisuus päästä seuraamaan 19 lähetystökokin ruoanlaittoa Espoon Hanasaareen.

Viikon toteuttavat yhteistyössä ulkoministeriö, MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi sekä Hanasaaren keittiömestari Kim Palhus

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Anni-Mari Syväniemi
Ruokakulttuuriasiamies MTK
anni-mari.syvaniemi@mtk.fi
050 511 8909

Kim Palhus
Hanasaaren ravintolatoimen kehityspäällikkö, keittiömestari
kim.palhus@hanaholmen.fi
040 484 8123

Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää