Toimintopainikkeet

Nyt juhlitaan ruokakulttuurin professuuria!

29.2.2012

Kalevalan ja suomalaisen kulttuurin päivänä  juhlittiin ruokakulttuurin professuuria ja professoria Helsingin yliopiston järjestämässä tilaisuudessa. ”Tilaisuuden tunnelma oli mahtava. Verkostossa on todella paljon voimaa,” sanoi MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi.

Ruokakulttuurin professorina aloitti parisen viikkoa sitten  Johanna Mäkelä. "Pelikenttää riittää, kun tarkasteluun otetaan ruokakulttuurin poliittinen, teknologinen, ekologinen ja taloudellinen ulottuvuus, sanoi Mäkelä.

Syväniemen mukaan ajatus ruokakulttuurin professuurista lähti uuteen vauhtiin Italian pääministeri Silvio Berlusconin haukkujen jälkeen.  Haukuista suivaantuneena eduskunnan kotitalouden tukirengas otti asian keskusteluun ja kutsui kuultavaksi keittiömestareita. Tukirenkaan puheenjohtaja, kansanedustaja Kaarina Dromberg patisteli Kotitalousopettajien liiton toiminnanjohtajaa, Anni-Mari Syväniemeä ja Keittiömestareiden silloista puheenjohtajaa, Jaakko Nuutilaa töihin. Elettiin loppuvuotta 2006. Toukokuussa 2007 kutsuimme koolle vaikutusvaltaisen porukan ruoka-alan vaikuttajia ja mediaa, sanoi Syväniemi.


Helsingin yliopisto saatiin mukaan ja neljä vuotta sitten Kalevalan päivänä juhlittiin Ruokakulttuurin tukirahaston perustamista Helsingin Yliopistoon. Alusta asti tavoitteena oli pysyvän lahjoitusprofessuurin aikaansaaminen. Rahaa tarvittiin 1,5 miljoonaa euroa. Mukana hankkeessa oli lukuisia tekijöitä ja näytimme, että verkostossa on voimaa,” hehkutti Syväniemi.


MTK on ollut alusta saakka mukana ruokakultturiprofessuurin työryhmässä. MTK ON MYÖS YKSI lahjoituksen tehneistä järjestöistä.

Lisää aiheesta Ruokatieto yhdistyksen sivuilla:

 
 
Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää