Hävikkiviikko 11.-17.9.2017
Uutinen
Hävikkiviikko 11.-17.9.2017
11.09.2017
Ruokahävikki on edelleen merkittävä globaali ongelma. On arvioitu, että maailman ruuasta 25-30 % päätyy roskiin. Tänä vuonna Hävikkiviikon teemana on kuluttajien asenteet ja niihin vaikuttaminen. On aika arvostaa ruokaa.
Osa hävikkiruuasta jää maahan, osa matkalle, osa myymättä kauppaan tai ravintolaan. Kuusi prosenttia ostetusta ruuasta päätyy syömäkelpoisena roskiin, samoin joka kymmenes vihannes tai hedelmä. Jokainen meistä heittää vuodessa ruokaa roskiin keskimäärin 20-25 kiloa, noin 130 euron arvosta.
Tänä syksynä Hävikkiviikon erityisenä teemana ovat kuluttajien asenteet ja niihin vaikuttaminen. Asenne on ratkaiseva asia muutoksen aikaansaamiseksi.
Ajankohtaista
1
19.04.2024
Ruoka 2024 -messuilla tutustuttiin suomalaisen ruuan alkuperään - Päivän huipensi Ruokavisan loppukilpailu
2
18.04.2024
MTK:n valtuuskunta kokoontuu 24.4. Espooseen
3
17.04.2024
Ruoka 2024 -messut 19.-21.4. Helsingissä - Tutustu suomalaisen ruuan alkuperään ja merkintöihin
4
16.04.2024
Laajat sopeutustoimet kohdistuvat myös maa- ja metsätaloustuottajiin
5
15.04.2024
Liity mukaan unohtumattomalle seikkailulle Skördefestiin Ahvenanmaalle!
6
12.04.2024
EU:n maaperädirektiivin valmistelussa askeleita oikeaan suuntaan – “Direktiivi ei saa heikentää maa- ja metsätalouden toimintaedellytyksiä”
7
11.04.2024
Suomalaiset tuottajajärjestöt ovat sitoutuneet maatalouden energia- ja materiaalitehokkuuden kehittämiseen
8
05.04.2024
Korkeushyppääjä Ella Junnila MTK:n yhteistyöurheilijaksi
9
05.04.2024
MTK:n ja SLC:n luonnon monimuotoisuuden tiekartta sai Brysselissä lämpimän vastaanoton
10
04.04.2024
Puumarkkinakatsaus: Kevät on puukaupan ja metsänhoidon valmistelun aikaa - Puukauppa jatkunut normaalisti lakoista huolimatta