Hävikkiviikko 11.-17.9.2017
Uutinen
Hävikkiviikko 11.-17.9.2017
11.09.2017
Ruokahävikki on edelleen merkittävä globaali ongelma. On arvioitu, että maailman ruuasta 25-30 % päätyy roskiin. Tänä vuonna Hävikkiviikon teemana on kuluttajien asenteet ja niihin vaikuttaminen. On aika arvostaa ruokaa.
Osa hävikkiruuasta jää maahan, osa matkalle, osa myymättä kauppaan tai ravintolaan. Kuusi prosenttia ostetusta ruuasta päätyy syömäkelpoisena roskiin, samoin joka kymmenes vihannes tai hedelmä. Jokainen meistä heittää vuodessa ruokaa roskiin keskimäärin 20-25 kiloa, noin 130 euron arvosta.
Tänä syksynä Hävikkiviikon erityisenä teemana ovat kuluttajien asenteet ja niihin vaikuttaminen. Asenne on ratkaiseva asia muutoksen aikaansaamiseksi.
Ajankohtaista
1
25.03.2024
Mainio jäsenlehti 1/2024 ilmestynyt
2
22.03.2024
Maanviljelijöiden ääni kuuluu! - Ruokamarssi 2024 polkaistiin käyntiin tänään Kuopiossa ja Ylivieskassa
3
20.03.2024
Maatilamatkailu Ilomäki valittiin Maaseutumatkailun Vuoden Kellokkaaksi ja Karkausmäen Kammari Vuoden kehittyväksi maaseutumatkailuyritykseksi
4
20.03.2024
Metsänomistajien tyytyväisyys puukauppaan nousussa – Puukauppa kilpailutetaan entistä useammin metsänhoitoyhdistyksen avulla
5
19.03.2024
Veden Vaalija! - MTK:n Säätiön vesipalkinnon haku avoinna
6
19.03.2024
Eurooppa tarvitsee parempaa EU:ta
7
19.03.2024
Ruokamarssi tuo traktoreita toreille eri puolilla Suomea
8
18.03.2024
Metsäkatoasetuksen kansallisen täytäntöönpanon valmistelun kuulemistilaisuus 26.3. klo 9.00 – 11.30
9
18.03.2024
EU-tukihaku käynnistyy – kannustamme viljelijöitä ottamaan ajoissa yhteyttä tuttuun asiantuntijaan
10
18.03.2024
Teollisen mittakaavan aurinkovoimaloiden kaavoitus, luvat ja YVA -webinaari 21.3.