Takaisin Herkkujen Suomi tänä vuonna elokuun alussa - teemana syödään yhdessä

Uutinen

Herkkujen Suomi tänä vuonna elokuun alussa - teemana syödään yhdessä

13.04.2017

Suosittu lähiruokatapahtuma Herkkujen Suomi järjestetään tänä vuonna Helsingissä 3.-5.8.2017. Helsingin Rautatientorin suosittu tapahtuma tarjoilee tänä vuonna kotimaisen ruuan ja oluiden helmiä yhtenäisellä ja avoimella ruokailu- ja markkina-alueella, jossa on mahdollista nautiskella herkuista tai ostaa ruokaa mukaan, kukin mielensä mukaan. Viime vuonna tapahtumassa oli mukana 100 ruoka- ja juomatoimijaa. Tapahtumassa vieraili 2,5 päivän aikana yli 35 000 ihmistä. Tapahtuma on tänä vuonna osa MTK 100 ja Suomi 100 -juhlavuosien ohjelmaa.

Monipuolinen ruoka- ja juomatapahtuma, joka saa kiitosta hyvästä ja rennosta tunnelmastaan


Herkkujen Suomi tarjoaa pienille ja keskisuurille elintarvikealan yrityksille mahdollisuuden tuotteiden ja ruoka-annosten myyntiin. Näytteilleasettajiksi ovat tervetulleita myös suomalaisten laadukkaiden raaka-aineiden
parissa työskentelevät yritykset ja yhteisöt.




Tapahtumaan voi tulla myymään elintarvikkeita ja/tai ruoka-annoksia, maistattamaan ja esittelemään vaikkapa lähellä tuotettuja suomalaisia herkkuja, kiinnostavia uutuuksia, trendikästä luomua tai suomalaisia perinneherkkuja.

Tapahtuman pääjärjestäjinä ovat tuottajajärjestöt MTK ja SLC, Aitojamakuja II -hanke ja Lammin Sahti, joka toimii tapahtuman vastuullisena järjestäjänä. Tapahtuma on tänä vuonna osa MTK 100 ja Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.


Tämän vuoden tapahtuman teemana Syödään yhdessä


Tänä vuonna tapahtuma tarjoaa ensimmäistä kertaa täysin yhtenäisen ruoka- ja olutteltta-alueen, jonka keskellä tulee olemaan runsaasti pöytiä ja istumapaikkoja yhdessä syömisen ja ruuasta nauttimiseen.

Tarjoiltavien annosten ruokateemana on laadukas suomalainen
streetfood ja kotimaiset panimotuotteet. Ohjelmalavalla on tuttuun tapaan runsas ohjelmatarjonta.

Herkkujen Suomi -tapahtumalle on laadittu brändiohjeistus laadun ja asianmukaisuuden varmistamiseksi.

Elintarvikkeiden myynnissä ja tarjoilussa kaikki ruoka ja juoma on oltava suomalaisista raaka-aineista, jos niitä tuotetaan Suomessa.

Ruuan alkuperä ja reitti on oltava myyjälle ja tekijälleen itselleen selvä ja kuluttajille kerrottavissa. Tarkoitus on nimenomaan suosia
oman maakunnan makuja ja suomalaisia raaka-aineita. Herkkujen Suomi on suomalaisten tuotteiden ja raaka-aineiden tapahtuma.

Konsepti toimii, sillä viime vuoden kävijäkyselyyn vastanneista 40 % antoi tapahtumalle arvosanan erinomainen ja 57 % arvosanan hyvä.


Lähde mukaan! - tapahtuma myös sisäänostajille


Viime vuoden yrittäjäkyselyyn vastanneista peräti 93 prosenttia koki tapahtuman paremmaksi kuin muut ruokatapahtumat Suomessa.

Tapahtuman yhteydessä järjestetään jälleen ammattitapahtuma sisäänostajille. Viime vuoden tapahtumaan osallistuneista, kyselyyn vastanneista yrittäjistä 73 % sai luotua uusia kontakteja sisäänostajiin tapahtuman aikana.

Osastopaikkoja on rajallinen määrä. Mikäli olet kiinnostunut osastopaikasta tai haluat lisätietoja, ota yhteyttä: Kimmo Härkönen p. 040 524 4363 tai kimmo.harkonen@jarjestys.fi.


Paikkahinnat riippuvat siitä, ovatko tuotteet tarkoitettu paikan päällä syötäväksi ja juotavaksi

Järjestäjä hakee anniskelualueeksi koko tapahtuma-aluetta. Anniskelualueella
(eli koko alueella) kaikki myynti tapahtuu luvanhaltijan (järjestäjän) kautta. Näytteilleasettaja on velvollinen ilmoittamaan päivittäin päiväkohtaisen myynnin järjestäjän edustajalle, joka raportoi tiedot valvontaviranomaiselle. Alkoholin myyntiä, tarjoilua ja anniskelua harjoittaa yksinoikeudella
järjestäjä.

Osaston paikkamaksu määräytyy sen mukaan, myydäänkö osastolla paikan päällä syötäväksi ja juotavaksi tarkoitettuja tuotteita vai ei. Osastopaikan lisäksi järjestäjä ottaa bruttomyynnistä 10 %:n myyntiprovision,
joka koskee paikan päällä syötäviä ja juotavia tuotteita. Myyntiprovisiota ei veloiteta tuotteista, jotka on tarkoitettu kotiin vietäviksi.

Paikkamaksut, jos osastolla myydään jotakin paikan päällä syötävää tai juotavaa tuotetta:
• Pöytäpaikka 680 eur (sis. katettu myyntitila 2,5 x 3,5 m, sähkö max. 2 KW, pöytä 50 x 220 cm)
• Isommat osastot ( 12 m2) hintaan 67 eur / m2 (sis. katettu myyntitila ja sähkö max. 2 KW)
• Matot, väliseinät ja muut kalusteet lisämaksusta
• Edellä mainittujen hintojen lisäksi veloitetaan bruttomyynnistä 10 %:n myyntiprovisio paikan päällä
syötävien ja juotavien tuotteiden osalta.


Paikkamaksut, jos osastolla kaikki myynnissä olevat tuotteet ovat tarkoitettu kotiin vietäviksi:
• Pöytäpaikka 756 eur (sis. katettu myyntitila 2,5 x 3,5 m, sähkö max. 2 KW, pöytä 50 x 220 cm)
• Isommat osastot ( 12 m2) hintaan 74 eur / m2 (sis. katettu myyntitila ja sähkö max. 2 KW)
• Matot, väliseinät ja muut kalusteet lisämaksusta
• Erillistä myyntiprovisiota ei veloiteta.
Voit valita ilman lisämaksua, sijaitseeko osastosi pitkien vai lyhyiden aukioloaikojen alueella.

Kaikkiin hintoihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero (24 %) ja laskutuslisä
5 eur/lasku. Koko alue on anniskelualuetta.

Tervetuloa uudistettuun Herkkujen Suomeen!