Toimintopainikkeet

Vermon Kuninkuusraveissa juhlivat 100-vuotias Suomi ja 110-vuotias suomenhevonen

suomenhevonen_suomi.jpg

4.8.2017

Tänä viikonloppuna 4.-6. elokuuta käynnissä oleva Kuninkuusravit on vuosikymmenten mittainen traditio ja suurtapahtuma, joka kiertää vuosittain eri paikkakunnilla. Tänä vuonna Kuninkuusravit järjestetään ensimmäistä kertaa vuosiin pääkaupunkiseudulla, kun 100-vuotias Suomi ja 110-vuotias suomenhevonen juhlivat yhdessä Vermon raviradalla.

Suomen 100-vuotisjuhlavuotena Kuninkuusravit rantautuu pitkästä aikaa pääkaupunkiseudulle, kun Vermo isännöi viikonlopun Kuninkuusraveja. Edelliset Vermon Kuninkuusravit järjestettiin 25 vuotta sitten, vuonna 1992.Tänä vuonna 110 vuotta täyttävä kansallishevosemme, suomenhevonen, on viikonlopun päätähti. Ravikuningas ja ravikuningatar jäävät suomenhevoshistorian kirjoihin. Kuninkuusraviperjantaina 4.8. Vermossa järjestetään varsahuutokauppa, jossa myynnissä on 15 suomenhevosta. Vermoon odotetaan kaikkien aikojen varsahuutokauppaa, jossa kaupataan tulevaisuuden huippuhevosia.

Tapahtuman pääpäivät ovat lauantai ja sunnuntai, jolloin kruunataan vuoden 2017 ravikuningas ja ravikuningatar. Arvostettua titteliä lähtee tavoittelemaan 12 tammaa ja 12 oritta.  Kokonaiskilpailuun kuuluu kolme lähtöä. Urakan aloittava 2100 metrin osamatka juostaan lauantaina ja sunnuntaina vuorossa ovat 1609 metrin ja 3100 metrin osamatkat. Parhaan kokonaisajan tammojen kilpailussa saavuttava hevonen seppelöidään ravikuningattareksi ja parhaan kokonaisajan oriitten kilpailussa saavuttava hevonen seppelöidään ravikuninkaaksi. Kilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan vain kantakirjatut suomenhevoset.

Lisätietoja www.kuninkuusravit.fi

Kuninkuusravien lehdistöpäällikkö 
Miika Lähdeniemi, puh. 0440 748 768
miika.lahdeniemi@ravinetti.fi

Kuninkuusravien PR-ja markkinointipäällikkö 
Laura Ruohola, puh. 040 595 0904
laura.ruohola@vermo.fi

Tiedottaja, raviurheilu
Suomen Hippos ry
Ilkka Nisula, puh. 0400 218 259
ilkka.nisula@hippos.fi 

Raviurheilun vuoden kärkitapahtuma Kuninkuusravit järjestetään pääkaupunkiseudulla Suomen pääradalla Vermossa 4.-6.8. Tapahtuma on osa Suomi 100 -juhlavuotta. Samalla juhlistetaan 110 -vuotiasta kansalliseläintämme, uljasta suomenhevosta. Kuninkuusravit järjestetään Vermon raviradalla toista kertaa ja tapahtumaan odotetaan 50 000 kävijää viikonlopun aikana. Kuninkuusravit on kotimaisen ravivuoden huipennus ja yksi maailman suurimmista ravitapahtumista. Viikonlopun aikana maksetaan palkintoja osallistujille yli 500 000 euroa.

Hevosalan järjestöt osallistuvat itsenäisyyden juhlistamiseen yhteisellä Mahdollisuuksien hevonen -kokonaisuudella, joka on osa Suomi 100 -ohjelmaa. Projektin koordinoinnista vastaa Hippolis. Suunnittelussa ja toteutuksessa ovat mukana Suomen Ratsastajainliitto, Hippolis – Hevosalan Osaamiskeskus ry, Suomen Hippos ry, Suomen Hevosurheilumuseo ry, Suomenhevosliitto ry, Hevosopisto Oy, Hämeen ammattikorkeakoulu, Luonnonvarakeskus, Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK ry, Suomen Hevosurheilulehti Oy, Vermon ravirata Oy, Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto ry ja Satakunnan Hevosjalostusliitto ry.Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää