Toimintopainikkeet

Jännitys tiivistyy - Suomen kansallisruoka julkistetaan 19.1.

Karjalanpaisti

16.1.2017

Ruoka synnyttää intohimoja. Kansallisruoasta järjestettyyn kansanäänestykseen osallistui vuonna 2016 lähes 50 000 suomalaista. Satavuotiaan Suomen kansallisruoka julkistetaan tämän viikon torstaina 19.1. klo 10 Matkamessuilla. Onko se mämmi vai pitsa? Vai kenties hernekeitto tai karjalanpaisti? Se selviää torstaina. 

Kansallisruokaäänestyksen ensimmäisessä äänestysvaiheessa kesällä 2016 noin 10 000 henkilöä antoi yli tuhat erilaista ehdotusta kansallisruokafinalistiksi. Ruoka-alan asiantuntijoista muodostettu raati valitsi suosituimmista ehdotuksista 12 kotimaista ruoka-aarretta: hernekeitto, ruisleipä, mämmi, kalakeitto, viili, karjalanpiirakka, mustikkapiirakka, paistetut muikut/silakat/ahvenet perunoilla, karjalanpaisti, graavi kala, maksalaatikko ja pitsa.   

Kansallisruoka valittiin finalistien joukosta uudella kansanäänestyksellä syksyllä 2016. Tuolloin ääniä saatiin noin 40 000, joista reilut sata saapui perinteisellä postikortilla.

Kansallisruokaäänestyksen järjestivät ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö yhdessä MTK:n ja maa- ja metsätalousministeriön kanssa.

Suomen Kansallisruoan julkistus torstaina 19.1. klo 10 Matkamessuilla Helsingin Messukeskuksessa. Kansanäänestyksen tulosta ovat kommentoimassa ELO-säätiön johtaja Seija Kurunmäki, MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi, ruokakulttuurin professori Johanna Mäkelä ja ravintoloitsija Henri Alén. Tilaisuudessa maistellaan Suomen kansallisruokaa.

Lisätietoja: Anni-Mari Syväniemi, 050 511 8909


Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää