Toimintopainikkeet

Koululaisten Metsävisan finaali käydään Nuuksiossa

15.5.2017

Metsävisan finalistit kisaavat tänään ja huomenna Nuuksiossa. Metsävisa on yläkoululaisten metsätietokilpailu, jonka koulutason kilpa käytiin helmikuussa. 

Finaaliin kutsuttiin itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi sata koulunsa Metsävisa-voittajaa, joista 90 ilmoittautui mukaan. Osallistujat ovat karsiutuneet finaaliin 26 700 oppilaan joukosta.

Semifinaali kaikille osallistujille järjestetään Suomen luontokeskus Haltian lähimaastoissa maanantaina 15.5. klo 13:30-17. Maastossa on Metsävisan rahoittajien ja järjestäjien rasteja. Oppilaat vastaavat kysymyksiin mobiililaitteilla OP:n, UPM:n, Stora Enson, Metsä Groupin, MTK:n ja metsänhoitoyhdistysten, Metsähallituksen, Metsäteollisuus ry:n, Suomen metsäkeskuksen, Biologian ja maantieteen opettajien liiton ja Suomen Metsäyhdistyksen rastipisteillä. Maastossa tavataan lukuisa joukko metsäalan ammattilaisia.

Maastokilpailun jälkeen selviää kymmenen parasta, jotka julkaistaan tiistaiaamuna. Nämä kymmenen kilpailevat vielä finaalissa valkokankaalla Taitaja 2017 -tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa tiistaina 16.5. klo 15-15:45. Palkinnot jaetaan klo 17-17:30 Taitaja-tapahtuman ”Senaatintorilla”.

Kaikki kymmenen parasta palkitaan rahapalkinnoin. Voittajakolmikko saa edellä mainittujen Metsävisan järjestäjien ja rahoittajien 500, 300 ja 200 euron palkinnot. Loput kymmenen parhaan joukkoon sijoittuneet saavat jaetun neljännen sijan palkinnon, Metsäkoulutus ry:n lahjoittaman 100 euroa.

Metsävisan finaali on kaksipäiväinen tapahtuma, jonka aikana tutustutaan Suomen luontokeskus Haltiaan, eräillään puolijoukkuetelttakylässä ja osallistutaan työpajoihin, joita järjestävät Hämeen ammattikorkeakoulu, Yrkeshögskolan Novia, Helsingin yliopiston metsätieteiden laitos ja Aalto-yliopisto.

Metsävisa on osa Suomi 100 -ohjelmaa. Se järjestetään tänä vuonna 36. kerran. Metsävisaan on osallistunut vuodesta 1982 alkaen yli miljoona suomalaista. Suomen Metsäsäätiö on Metsävisan päärahoittaja.  Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL ry sekä Suomen Metsäyhdistys ovat pääjärjestäjät.

MTK ja Metsänhoitoyhdistykset palkitsevat myös perinteisesti Metsävisassa menestyneitä nuoria parin viikon kesätyöharjoittelupaikoilla. 


Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää