Toimintopainikkeet

Kun Suomi ja MTK täyttävät 100 vuotta: syödään yhdessä!

syodaanyhdessalogo.jpg

13.4.2017

MTK on tiiviisti mukana #syödäänyhdessä-hankkessa, jota vetää ELO-säätiö. Hanke on osa MTK 100 -juhlavuotta ja koko Suomen 100-vuotisjuhlallisuuksia. Syödään yhdessä -ilmiö syntyi usean ruoka-alan toimijoiden yhteisestä unelmasta. Mukana laajassa yhteistyöverkostossa ovat MTK:n ja ELO-säätiön lisäksi mm. Fazer, Paulig, Fiskars, Finlayson, Alko, Valio ja Atria sekä monet muut tahot. Juhlavuonna 2017 haluamme kannustaa suomalaisia kasvavaan yhteisöllisyyteen, jakamiseen ja yhdessä syömiseen! Tämä sama on mahdollista MTK-yhdistyksessä eri puolilla Suomea.

Miten #syödäänyhdessä voi olla osana MTK:n juhlavuotta?

MTK tekee töitä suomalaisen ruoan ja sen tuottajan eteen. #syödäänyhdessä sopii mainiosti MTK:laiseen kuluttajatyöhön, sen osaksi ja viestiksi. MTK-yhdistys voi hyvin liittää #syödäänyhdessä-teeman monenlaiseen toimintaansa, joko perinteiseen tapahtumaan tai tilaisuuteen tai innovoida jotain uutta. Maatilavierailut, toritapahtumat, yhteiset iltamat tai illanvietot, päivällinen pellolla, metsäretki - mahdollisuuksia on juuri niin paljon kuin itse niitä haluatte löytää. Ruoka ja juoma, alkuperää korostaen, yhdistyvät luontevasti tapahtumaan kuin tapahtumaan.

Lisää ideoita löydätte sekä syödäänyhdessä.fi -sivustolta että MTK:n kasvutarinoita.fi -sivuilta. Jo tässä vaiheessa #syödäänyhdessä-kalenterissa on jokaisen kuukauden 6. päivä innostavia tapahtumia, jotka tuovat ihmisiä yhteen.

Kun Suomen suureen syntymäpäivään on 100 päivää, järjestetään Maailman suurimmat kyläjuhlat ja siispä vietämme synttärikarnevaaleja viikonloppuna 25.–27.8.2017, joissa sadat tekijät ympäri Suomea luovat oman näköisiään kyläjuhlia. Luvassa on juhlia kansallispuistoissa, taivaan alla, varuskunnissa, kouluissa ja ravintoloissa. Juuri Sinä tai MTK-yhdistyksenne voi järjestää juhlat itse tai yhdessä jonkun kanssa.

Mikään ei estä nauttimasta jo valmiiksi katetusta pöydästä! #syödäänyhdessä-kalenteriin on myös allakoitu syys-lokakuulle tapahtumateemaksi ”syödään yhdessä maatiloilla”. Se onkin sadonkorjuuaikaa, johon voi yhdistää monenlaista toimintaa. Lauantaina 16.9. tullaan taas viettämään ostatilalta-päivää, johon kaikki maatilat voivat halutessaan ilmoittautua ja järjestää omannäköisensä tapahtuman - joko itsekseen tai yhdessä muiden toimijoiden kanssa.

Tiesitkö muuten, että Suomessa syödään yhdessä harvemmin kuin missään muussa OECD-maassa? Tutkimuksen mukaan puolet meistä ei kyläile, eikä kutsu ystäviä tai sukulaisia kylään muutoin kuin muutaman kerran vuodessa.  #syödäänyhdessä on oikeilla jäljillä, sillä lähes kaikki meistä toivovat lisää mahdollisuuksia syödä yhdessä: kotona, ravintolassa tai vaikka metsäretkellä. Yhdessä syöminen tekee hyvää esimerkiksi mielelle, jaksamiselle ja elämänlaadulle – terveydelle!

Lisätietoja

Anni-Mari Syväniemi, ruokakulttuuriasiamies, 040 920 9831, anni-mari.syvaniemi@mtk.fi
Bettina Lindfors, tuottaja, MTK 100 -juhlavuosi, 040 920 9810

Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää