Toimintopainikkeet

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2017 -finalistit valittu

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2017 -finalistit

21.1.2017

Matka 2017 –messuilla valittiin kahdeksan kokkifinalistia Vuoden Kokki -finaaliin. Tarjoilijafinalisteja Vuoden Vuoden Tarjoilija -kilpailuun valittiin neljä. Molemmat finaalit käydään 10.4. Rafla 2017-messuilla kylpylähotelli Peurungassa, Laukaassa.

Vuoden Kokki –semifinalistit valmistivat kilpailussa yhden suomalaisuutta ilmentävän ja 100-vuotiaan Suomen raaka-aineita kunnioittavan modernin annoksen. Monipuolinen suomalainen raaka-ainemaailma näkyi annoksissa. Annoksissa käytettiin muun muassa puikulaperunaa, juureksia, poroa, puolukoita, sieniä ja kotimaista kalaa.

Vuoden Kokki 2017 -finalistit:

  • Mattias Åhman (Bhoga, Göteborg)
  • Teemu Boman (Finnjävel, Helsinki)
  • Niko Lehto (Bistro Sinne, Porvoo)
  • Pauli Ojala (Ravintola Savoy, Helsinki)
  • Ville Korhonen (Ravintola Savoy, Helsinki)
  • Kozeen Shiwan (Ask, Helsinki)
  • Joonas Kyllönen (Café Huvila, Helsinki)
  • Teemu Boman (Finnjävel, Helsinki)
  • Ville Leminen (Smör, Turku).

Vuoden Tarjoilija –semifinaalissa mitattiin erityisesti osallistujien teknisiä taitoja. Kilpailutehtävinä oli muun muassa cocktailin valmistus, liekitys, proseccon tarjoilu sekä viinin ja ruoan paritus. Neljä finalistia näyttävät seuraavassa vaiheessa kyntensä palvelukokemuksen tuottajina. Tehtävissä painotettiin myös tekniikkaa ja kykyyn.

Vuoden Tarjoilija 2017 -finalistit:

  • Noora Sipilä (Ravintola Muru, Helsinki)
  • Ronny Malmberg (Ravintola Farang, Helsinki)
  • Matias Pietarinen (Ravintola Teatteri, Helsinki)
  • Heidi Martikainen (Ravintola Solna, Helsinki).

Lisätietoja ELO-säätiön sivuilla.

Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää