Takaisin Liput liehumaan Yrittäjän päivänä 5.9.2017

Uutinen

Liput liehumaan Yrittäjän päivänä 5.9.2017

04.09.2017

Satavuotias Suomi viettää Yrittäjän päivää ti 5.9. – lippu salkoon kaikilla paikkakunnilla

Itsenäisyyden juhlavuonna on erityinen syy juhlia yrittäjyyttä – satavuotias Suomi on monella tapaa yrittäjien työn tulosta. Yrittäjyys on myös positiivinen voima, joka vie maatamme uudelle satavuotistaipaleelle. 

Yrittäjän päivää vietetään joka vuosi 5.9. ja nyt jo 20. kertaa. Tavoitteena on korostaa yrittäjyyden merkitystä suomalaisessa yhteiskunnassa sekä sytyttää nuoriin yrittäjyyden kipinä. Se on kasvanut vuosien mittaan monipuoliseksi valtakunnalliseksi teemapäiväksi, jota vietetään ympäri maata kuntien, yrittäjien, järjestöjen ja oppilaitosten tilaisuuksissa.

Yrittäjän päivän taustavoimana on Yrittäjän Päivä -säätiö, jossa ovat edustettuina elinkeinoelämän järjestöt ja toimijat. Säätiön puheenjohtajana ja Yrittäjän päivän liikkeellepanevana voimana toimii yrittäjäneuvos Riitta Antinmäki . Hänen aloitteestaan Helsingin Kamppiin Narinkkatorille saatiin myös Yrittäjäpatsas vuonna 2006.

”Suomen 280 000 yrittäjää ovat juhlapäivänsä ansainneet. Laittakaa 5.9. liput salkoon ja herättäkää keskustelua yrittäjyydestä! Paikkakunnaltanne löytyy monia tunnettuja yrittäjiä ja nousevia tähtiä, joita olisi hienoa kuulla Yrittäjän päivänä myös mediassa. Heillä on paljon sanottavaa siitä, millainen positiivinen voima yrittäjyys on ja kuinka monin tavoin se vaikuttaa oman paikkakunnan työpaikkoihin, palveluihin ja tulevaisuuden näkymiin. Myös nuorilta kannattaa kysyä, miten he suhtautuvat yrittäjyyteen uravaihtoehtona”, kannustaa Antinmäki.

Yrittäjän päivän pääjuhlaa isännöi Elinkeinoelämän keskusliitto EK

Elinkeinoelämän keskusliitto EK isännöi tänä vuonna Yrittäjän päivän pääjuhlaa ti 5.9. Helsingissä Kulttuuritehdas Korjaamolla. Estradille nousee huippupuhujia ja pysäyttäviä persoonia – nuoria, maahanmuuttajia, pitkän linjan konkareita, työnantajayrittäjiä, tunnettuja vaikuttajia ja myös yllättäviä nimiä. Tutustu ohjelmaan : https://ek.fi/ajankohtaista/uutiset/2017/08/10/ek-isannoi-yrittajan-paivaa-5-9-teemana-seuraavan-sadan-vuoden-tekijat/ . Pääjuhla on täynnä, mutta sitä pystyy seuraamaan etänä videoyhteyden kautta ti 5.9. klo 11-12.30 www.ek.fi -sivulta.

Lisätiedot Yrittäjän päivän viettämisestä ja merkityksestä:
Yrittäjäneuvos Riitta Antinmäki, puh. 0500 311 711, riitta.antinmaki[at]htf.fi

Lisätiedot Yrittäjän päivän pääjuhlasta EK:sta:
Vastuuhenkilö Tuuli Mäkelä, puh. 050 330 3245
Tiedottaja Satu Toivonen, puh. 040 8212 097
Assistentti Arja Alikoski, puh. 040 826 2330
EK:n sähköpostit: etunimi.sukunimi@ek.fi