Takaisin MTK mukana Turun Eurooppa-foorumissa

Uutinen – Kansainvälinen toiminta

MTK mukana Turun Eurooppa-foorumissa

20.08.2018

Turun Eurooppa-foorumi järjestetään useissa paikoissa Turun keskustassa torstaista 30.8. lauantaihin 1.9. Tapahtuma tarjoaa foorumin suomalaisvaikuttajien ja kansalaisten keskustella Suomen roolista Euroopassa ja Euroopan unionissa. Turun Eurooppa-foorumi järjestetään nyt ensimmäistä kertaa ja siitä tulee jokavuotinen politiikan ja talouden syyskauden avaus Suomessa. Tapahtumaan on tulossa satoja huippuvaikuttajia Suomesta ja muualta EU:sta. Tapahtuma on avoin ja maksuton, ja tarkoitettu kaikille Euroopan unionista kiinnostuneille.

MTK järjestää keskustelutilaisuuden torstaina 30.8. klo 17.00-19.00 otsikolla Maailman epävarmuus – pystyykö EU takaamaan ruokaturvan?”. Ohjelma koostuu kahdesta paneelista.

Huoltovarmuus ja kauppapolitiikka
Mukana keskustelemassa ovat Kaisa Karttunen, Ajatuspaja e2, Sanna-Liisa Taivalmaa, ulkoministeriö ja Juha Marttila, MTK.

Ruokaturva
Keskustelemassa Jaana Husu-Kallio, MMM, Juha Gröhn, Atria, Taru Antikainen, sianlihantuottaja Aurasta ja europarlamentaarikko Elsi Katainen. 

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Koko ohjelma sekä linkki ilmoittautumiseen täällä:

http://www.europeforum.fi/sites/default/files/atoms/files//eurooppa-foorumi_kutsu.pdf

Eurooppafoorumin tekijät

Eurooppa-foorumin järjestävät ja keskusteluihin osallistuvat Turun kaupunki, Turun yliopisto, Turun Yliopistosäätiö, Åbo Akademi, Stiftelsen för Åbo Akademi, Varsinais-Suomen liitto, Turku Science Park, Turun kauppakamari ja Schuman-seura. Nämä tahot muodostavat tapahtuman valmisteluista vastaavan Turun Eurooppa-ryhmän, jonka puheenjohtajana toimii valtiotieteiden tohtori Anders Blom.

Eurooppa-foorumin keskusteluja järjestävät myös eduskunta, valtioneuvoston kanslia, Euroopan komission Suomen-edustusto, Euroopan parlamentin Suomen-toimisto, Suomen Pankki, ulkoministeriön Eurooppatiedotus, sisäministeriö, Eurooppalainen Suomi, EK, SAK, STTK, Akava, MTK, Ajatuspaja Toivo, Turun ja Aurajoen nuorkauppakamarit sekä SHIFT.

Tilaisuuksia voi seurata myös osoitteessa: www.eurooppafoorumi.fi

#eurooppafoorumi

Lisätietoja: Tiina Perho, johdon erityisavustaja, puh. 0500 741 532