Takaisin MMM:ltä ruoan arvostuskampanja 2018 - 2019: Läheltä parempaa - Mistä ruokasi on kotoisin?

Uutinen

MMM:ltä ruoan arvostuskampanja 2018 - 2019: Läheltä parempaa - Mistä ruokasi on kotoisin?

13.02.2018

Vain harva suomalaisista tietää ruokansa alkuperän, ja haluamme muuttaa asian. Maa- ja metsätalousministeriön Läheltä parempaa -ruokakampanja käynnistyi 16.1.2018. Seuraavan kahden vuoden ajan kampanja nostaa suomalaisen ruoan arvostusta ja kertoo, miksi kannattaa valita suomalainen ruoka – miksi se on maailman parhainta. Kaksivuotinen kampanja rahoitetaan maatalouden kriisirahasta.

Kampanja nostaa suomalaisen ruoan arvostusta ja kertoo, miksi kannattaa valita suomalainen ruoka – miksi se on maailman parhainta.

Kampanjan aikana järjestetään myös some-koulutusta maatalousyrittäjille.
Some-koulutuksista on tulossa lähiaikoina ennakkokyselyt MTK:n ja SLC:n kautta. Läheltä parempaa -kampanjalla on omat verkkosivut . Sivuille kerätään kaikki kampanjan aikana julkaistava materiaali.

Kiitos kaikille mukana oleville tiloille

Maatiloja kampanjassa on mukana kymmenkunta, eri puolilta Suomea, eri tuotantoaloilta. Näitä tiloja yrittäjineen nostetaan esiin vuorotellen erilaisissa mediaulostuloissa, kuten artikkeleissa ja sosiaalisen median sisällöissä.
Ennen kampanjan käynnistymistä kaikille tiloille tehtiin taustahaastattelut ja selvitettiin, miten yrittäjät kokevat viestinnän tarpeen: mitä he haluavat kertoa kampanjan aikana. Tärkeää oli saada esiin se, mitkä aiheet yrittäjät kokevat tärkeiksi nostaa julkiseen keskusteluun ja mistä suomalaiset eivät ehkä tiedä vielä tarpeeksi.

Mukana olevat maatilat:
Herrakunnan tila
Kanakumppanit
Rantalan tila
Krannin tila
Närpiön vihannekset/Närpes grönsaker
Aittomäen maitotila
Kankarin Tila Oy
Kuonan Tila
Moon Milk

Kampanjan toteutettavat viestintätoimisto Kaiku ja markkinointitoimisto Kitchen.
Kampanjalla on ohjausryhmä, jossa on MMM:stä virkamiesedustus puheenjohtajanaan Minna-Mari Kaila. MTK:n edustajina ovat
maatalouslinjan Juha Lappalainen ja Anni-Mari Syväniemi, SLC:stä Rikard Korkman.

Lisätietoja
tiimipäällikkö Juha Lappalainen, p. 020 413 2415
ruokakulttuuriasiemies Anni-Mari Syväniemi, p. 020 413 2305