Toimintopainikkeet

MTK palkitsee ansioituneita työssäoppimispaikkoja

7.5.2018

Työssäoppimispaikoilla on suuri merkitys työssä tarvittavan ammattitaidon saavuttamiseksi. Työssäoppimisen merkitys korostuu entisestään, kun ammatillisen koulutuksen lainsäädäntö uudistui viime vuoden alusta. MTK palkitsee yhteistyössä MTK-liittojen ja ammattiopistojen kanssa niitä maaseutuyrityksiä, jotka ovat esimerkillään opettaneet ja ohjanneet maatalousalan ammattiopistoissa opiskelevia nuoria omissa yrityksissään.

Työssäoppimisella tarkoitetaan maaseutuyrittäjän tutkinnossa nuorten ja aikuisten toisen asteen koulutuksessa työpaikalla tapahtuvaa oppimista ja harjaantumista tulevaan ammattiin. Työssäoppimispaikkoina toimivat pääasiassa maaseutuyritykset, esimerkiksi maatilat, konekorjaamot tai urakointiyritykset.

Työssäoppiminen lisää koulutuksen työelämävastaavuutta ja edistää nuorten työllistymistä. Työssäoppiminen koetaan yhä tärkeämmäksi koulutuksen muodoksi, sillä yhteistyössä työelämän kanssa varmistetaan, että koulutus vastaa myöhemmin todellisessa työelämässä vaadittavaa osaamista.

Parhaimmillaan työpaikkaohjaaja on kannustava, kärsivällinen ja positiivisessa hengessä nuoren kasvua tukeva. Avoin ja rehti ilmapiiri rakentaa luottamukselliset suhteet. Työpaikkaohjaaja on myös alansa rautainen ammattilainen, kokenut, mutta halukas kehittymään ammatissaan edelleen.

Palkittavat vuonna 2018

Lahti Ismo Juhani, Tervola
RaMetko Oy (Rautalammin Metsäkonemiehet Oy), Rautalampi
Vanha-Heikkilän tila, Jyväskylä
Rantola, Sotkamo
Mikolan Luomutila, Rymättylä
Anttilan Hereford, Orimattila
Anne ja Marko Mäntylä, Ikaalinen
Viherkuutio, Hamina
Elämyspiha PikkuKili, Lieksa
MTY Sahipakka, Perho
Mantela Power (Markus Mantela), Purmojärvi                        
Parikan tila, Häme

Lisätietoja

Susanna Aro, koulutusjohtaja, MTK, puh. 040 735 2138, susanna.aro (at) mtk.fi

Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää