Takaisin Maaltavastaajat jakso 24: SKED – jakamistaloudesta tuloa tilalle

Uutinen

Maaltavastaajat jakso 24: SKED – jakamistaloudesta tuloa tilalle

20.11.2018

Jakamistaloudesta tuloa tilalle? Viljelijöiden kanssa yhteisteistyössä kehitetty SKED on mobiilisovellus, jonka tavoitteena on saada olemassa olevista resursseista kaikki hyöty irti ja parantaa maatilojen kannattavuutta jakamistalouden keinoin. Maaltavastaajien uusimmassa jaksossa Heidi Siivosen seurassa SKEDin perustaja Kristina Sweet. Kuuntele Maaltavastaajat nyt MTK:n sähköisestä jäsenkortista, puhelimesi podcast-sovelluksesta tai Soundcloudista.

Juhannuksena lanseerattu SKED-sovellus tuo muun muassa Uber-taksista ja Airbnb-majoituspalvelusta tutun jakamistalouden maatalouteen. SKED on puhelimeen ladattava sovellus, jonka ideana on jo olemassa olevien resurssien hyödyntäminen. Viljelijä, joka ei tarvitse konettaan voi laittaa sen vuokralle. Konetta tarvitseva voi vuokrata sellaisen lyhyeksikin ajaksi. Heidi Siivonen jututti SKEDin perustajaa, kanadalaista Kristina Sweetiä Maaltavastaajat-podcastiin. Kuuntele jakso 24: SKED ­– jakamistaloudesta tuloa tilalle nyt MTK:n sähköisestä jäsenkortista, puhelimesi podcast-sovelluksesta tai Soundcloudista.

Tutustu jäsenetuun

MTK ja SKED tekevät valtakunnallista yhteistyötä SKED-sovelluksen käytön edistämisessä. Sovelluksen voi ladata itselleen ilmaiseksi sovelluskaupasta. MTK: n jäsenet saavat 10%: n alennuksen normaalista maksusta.   Katso verkkosivuiltamme videolta Malmgård Sjundeån ja Bosgårdin tilojen kokemuksia SKEDistä.

Kuuntele Maaltavastaajia työn ohessa puhelimestasi

Maaltavastaajat-podcast on MTK:n oma ajankohtaiskatsaus. Uusia podcast-jaksoja ilmestyy noin kahden viikon välein, ja podien teemoissa otetaan monipuolisesti huomioon koko maa- ja metsätalousala sekä ajankohtaiset ilmiöt. Helpoiten kuuntelet podcastin suoraan MTK:n sähköisestä jäsenkortista. Maaltavastaajat löytyy myös osoitteesta soundcloud.com/maaltavastaajat tai lataamalla Soundcloudin puhelimellesi.  Palvelu on helppokäyttöinen, ja podcastien kuuntelu on maksutonta. Voit kuunnella podcastia myös esimerkiksi iPhonen podcast-sovelluksella tai muilla podcast-sovelluksilla. Podcastien kuuntelu on mahdollista koska vain, luurit korville ja traktorin selkään.

Lue SKED-sovelluksesta lisää myös joulukuussa ilmestyvästä jäsenlehti-Mainiosta 4/2018.

heidi_kristina_vaaka_460.jpg
Heidi Siivonen ja Kristina Sweet juttelivat SKEDin mahdollisuuksista