Takaisin Osta tilalta päivä avaa tilat ja kotipuutarhat yleisölle – ilmoittaudu mukaan 15.9. mennessä

Uutinen

Osta tilalta päivä avaa tilat ja kotipuutarhat yleisölle – ilmoittaudu mukaan 15.9. mennessä

16.08.2018

Suosittu suoramyyntitapahtuma Osta tilalta -päivä järjestetään kolmatta kertaa 15.9.2018. Ilmoittaudu mukaan ja avaa tilasi tai puutarhasi lähiruuan ystäville. Tapahtumaan voi lähteä mukaan, vaikka ei yleensä myisikään tuotteita suoraan tilalta. Tuottajat voivat ilmoittautua maksutta mukaan 15.9.2018 saakka ja tapahtumasta viestiminen on tehty helpoksi Osta tilalta -sivustolta löytyvän valmiin viestintämateriaalin avulla.

Kolmannen kerran järjestettävässä valtakunnallisessa Osta tilalta -tapahtumassa tuhannet lähiruoan ystävät kiertävät maaseudulla ja kotipuutarhoissa tutustumassa ruoan alkuperään ja tuotantotapoihin. Tuottaja voit lähteä mukaan teemapäivään, vaikka ei yleensä myisikään tuotteita suoraan tilalta. Tapahtuma on loistava tilaisuus testata markkinoita ja kuulla suoraa palautetta kuluttajilta.

Tilavierailulla asiakkaiden tietämys ruoan tuotannosta lisääntyy, ja samalla tuottajat saavat arvokasta tietoa asiakkaiden toiveista. Päivä on mitä loistavin kaikenlaisen yhteistyön rakentamiseen. Yhä useampi tila on lähtenyt tapahtuman järjestäjäksi yhteistyössä naapurien kanssa. Yhteistyö auttaa keskittämään markkinointi- ja valmistelutyötä.

Tilat voivat houkutella kävijöitä monella tavalla. Suoramyynnin lisäksi jotkut tilat tarjoavat esimerkiksi mahdollisuutta osallistua sadonkorjaamiseen tai esittelevät muuten toimintaansa. Samana päivänä järjestetään Makumatka Maalle -teemapäivä, joka kutsuu kävijät tutustamaan myös maaseudun matkailuyritysten matkailu- ja elämyspalveluihin.


Osta tilalta päivä pähkinänkuoressa:

  • Päivän voi järjestää omalla tilalla, naapurin kanssa tai kotipuutarhuri voi myydä satoa omassa pihapiirissään.
  • Ruoan tuottajien ja maaseudun matkailuyritysten ilmoittautuminen: https://ostatilalta.fi .
  • Tuottajien ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä ja jatkuu 15.9.18 saakka.
  • Ilmoittautuminen on maksutonta.


Osta tilalta! -päivän järjestelyissä ovat mukana Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014–2020 ja Maaseutuverkostopalvelut, Turun yliopiston Brahea-keskuksen Lähiruoan koordinaatiohanke, Aitojamakuja.fi, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ja Svenska Lantbruksproducenternas Centralförbund SLC, Maa- ja kotitalousnaiset, Marttaliitto, Marthaförbundet, Suomen 4H-liitto, Finlands svenska 4H, Lomalaidun ry ja Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry.

Maakunnalliset yhteyshenkilöt: Aitojamakuja.fi.