Toimintopainikkeet

Aurinkosähköstä virtaa tilalle – uusi jäsenetu julkaistu


16.1.2018

MTK ja Lähienergialiitto lanseerasivat 16.1.2018 uuden verkkoon kytkettyjen aurinkosähköjärjestelmien hankintaan tähtäävän jäsenedun. Suomessa maatiloista aurinkosähköä tuottaa toistaiseksi alle 1 %, joten laajentamisen potentiaali on merkittävä.

Uutta jäsenetua tarjoaa yhdeksän eri yritystä, joista MTK:n jäsenet voivat valita omalle tilalleen sopivimman. Kaikki jäsenedun tarjoajat ovat Lähienergialiiton jäsenyrityksiä, ja ne muodostavat yhdessä yli 60 % aurinkosähkötoimialan liikevaihdosta.

Aurinkosähköjärjestelmiä on kahta tyyppiä. Jäsenetu ei kohdistu mökeillä paljon käytettyihin verkosta riippumattomiin aurinkosähköjärjestelmiin vaan juurikin verkkoon kytkettäviin aurinkosähköjärjestelmiin. Maatiloilla aurinkopaneeleita voi asentaa esimerkiksi seinään, kattoon tai maa-asennuksena.

Olemme koonneet sivuillemme yritysten kuvaukset ja heidän jäsenillemme myöntämät edut. Sivuillamme voi myös lähettää samansisältöisen tarjouspyynnön samalla kertaa useammalle toimijalle.

 

aurinkosahko_1.jpg
MTK kannustaa aurinkosähkön käyttöön maatiloilla, koska asia nähdään tärkeänä ja kehittyvänä. Uusiutuvalla energialla päästään pienempiin päästöihin, ja tilan energiaomavaraisuutta sekä -tehokkuutta on mahdollista kehittää samalla. Se mitä viimekädessä haetaan, on kustannussäästöt ja parempi talous maatiloille tulevaisuudessa, kertoi MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila jäsenedun lanseeraustilaisuudessa Helsingissä.


Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää