Toimintopainikkeet

Kesätyöntekijät esittäytyvät

kesurit2018 pieni.jpg

6.6.2018


Metsälinjan kesätyöntekijä

Olen Eetu Punkka ja metsälinjan kesäharjoittelijana tämän kesän Simonkadulla. Metsäalalle olen lähtenyt ponnistamaan Etelä-Karjalan, tarkemmin sanottuna Savitaipaleen, metsistä. Metsätieteiden yliopisto-opintojen myötä olen koukkaillut isompiin pitäjiin ensin Helsingin Viikkiin ja viime talvena Wieniin vaihdon merkeissä. Pääaineeni painottaa metsien ekologiaa ja metsänhoitoa, mutta olen erityisen kiinnostunut tarkastelemaan monipuolista metsäkuvaa ja esimerkiksi luontomatkailua. Kesän työtehtäväni tuntuvat olevan hurjan monipuolisia, mielenkiintoisia ja jotkut suorastaan hauskoja, joka taitaa olla työstä puhuttaessa harvemmin käytetty adjektiivi. Omana pääprojektinani tutkin metsänhoitoyhdistysten vuosien saatossa keräämää aineistoa, minkä myötä kerätty tieto tulee toivottavasti olemaan paremmin hyödynnettävissä. Kaupunkia pakoon lähden yleensä mökkimaisemiin. Kesäinen maaseutu, Järvi-Suomen laineet ja tietysti metsä virkistävät jaksamaan aina viikon aherruksen asfalttiviidakossa. Mahtavaa kesää ja nauttikaahan Suomen luonnosta!

Maatalouslinjan kesätyöntekijä

Hei! Olen Rita Lahti ja olen MTK:lla maatalouslinjan harjoittelijana tämän kesän. Opiskelen kuudetta vuotta Viikissä maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa taloustieteen laitoksella maatalousekonomiaa. Opintojeni pääaineena minulla on maatalouspolitiikka. Opintoni alkavat olla melko lailla jo loppusuoralla, sillä jäljellä olisi enää gradun tekeminen. Olen kotoisin Helsingistä ja varsinaista maataloustaustaa minulla ei ole opiskeluitani edeltävältä ajalta. Kiinnostukseni maatalouteen on alun perin saanut alkunsa hevosharrastukseni kautta, sillä olen harrastanut hevosia ja ratsastusta jo pienestä pitäen. Harjoitteluun suhtaudun avoimin mielin ja odotan kiinnostavaa sekä työntäyteistä kesää!

Ympäristö- ja maankäyttöryhmän kesätyöntekijä

Tiältä piäkaapunkiseuvun hulinasta teille ruapustelloo Hanna-Kaisa. Olen pienen Pohjois-Savolaisen lypsykarjatilan kasvatteja. Maalla koko pienen ikänsä töitä tehneenä, on maaseutu ja kotimainen ruoka muodostuneet itselle todella tärkeiksi asioiksi. Haluan tehdä työtä maaseudun puolestapuhujana ja kesä MTK:lla tarjoaa tähän huikean piikkipaikan. Koulutukseltani olen agrologi (AMK) vuosimallia 2017. Viime syksynä jatkoin opintojani maisteriopintojen parissa Helsingin Viikissä. Pääaineena luen kotieläinten ravitsemustiedettä. Tämän kesän ajan työskentelen MTK:n ympäristö ja maankäyttö -ryhmän kesäharjoittelijana. Teen parhaillaan selvitystyötä pellon hiilitaseesta, jotta kotieläintuotantomme hiilijalanjälki kyettäisiin arvioimaan mahdollisimman realistisesti. Työstän myös gradua yhteistyössä MTK:n kanssa lypsylehmien typpipäästöihin liittyen.

Edunvalvonnan tuen kesätyöntekijä

Olen Terhi Korpi, eteläpohjalainen opiskelijaneito Helsingin yliopiston Viikin kampukselta. Opintoni kasvinviljelytieteissä ovat loppusuoralla, ja tarkoitus on valmisitua vuoden loppuun mennessä.  Vapaa-ajallani luen kirjoja, käyn laulutunneilla ja harrastan aktiivisesti opiskelijajärjestötoimintaa. Lisäksi koetan innostua urheilusta, mutta tällä hetkellä aktiivisuus rajoittuu pitkälti pyöräilyyn ja lenkkeilyyn. Tänä kesänä olen Edunvalvonnan tuen ja järjestöryhmän kesäharjoittelijana. Edunvalvonnan tuen puolella olen mukana useissa kehitys- ja uudistushankkeissa, jotka pitävät sisällään ainakin palvelut TöitäSuomesta.fi ja RuokaaSuomesta.fi. Järjestöryhmässä olen tehnyt erilaisia jäsenrekisteri- ja nettivisutietojen päivitykseen liittyviä tehtäviä, mutta myöhemmin kesällä toimin myös vakiväen lomasijaisena. Heinäkuussa minuun voi törmätä myös Okrassa!! Odotan innolla kaikkea uutta ja jännittävää, mitä kesä tuo tullessaan!

Viestinnän kesätyöntekijä

Olen Lehtisen Anna ja työskentelen elokuun lopulle saakka MTK:lla viestintä- ja järjestöryhmissä. Pääasiassa aikani kulunee kuvapankin uudistusprojektin sekä muiden ajankohtaisten aiheiden merkeissä. Ainejärjestötoiminnassa sekä aikaisemmissa työpaikoissani olenkin jo päässyt puuhailemaan viestinnän ja markkinoinnin parissa, jotka ovat osoittautuneet erinomaisiksi vaihtoehdoiksi ”sitä omaa juttua” etsiessäni. Olen kotoisin tammelalaiselta lypsykarjatilalta Kanta-Hämeestä, ja Viikissä olen opiskellut nyt neljä vuotta pääaineenani kotieläinten ravitsemustiede. Gradun kokeellisen osan tein toukokuussa, ja kandikin alkaa olla valmis eli vauhdikkaasti ja hyvillä mielin mennään kohti uusia haasteita. Vapaa-ajallani nautin valokuvauksesta, kahdesta lapinkoirasta sekä sporttailusta ja ystävieni seurasta. Minuun voi törmätä ainakin Manu Pileissä Okran yhteydessä, siellä nähdään!

Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää