Takaisin Uusia kuntoutuksia maatalousyrittäjille vuonna 2019

Uutinen

Uusia kuntoutuksia maatalousyrittäjille vuonna 2019

21.12.2018

Maatalousyrittäjille on tarjolla ensi vuonna uusia kuntoutuksia. Maaliskuussa 2019 alkaa jo kolmas KIILA-kuntoutuskurssi maatalousyrittäjille. Edelliset kurssit täyttyivät nopeasti, joten MTK haki jäsenilleen heti uuden valtakunnallisen KIILA-kuntoutuksen Kelalta.

Kelan KIILA-kuntoutuskurssi nro 76066 toteutetaan Kuntoutus Peurungassa Laukaassa, Keski-Suomessa. Hakuaika kurssille päättyy 1.2.2019, mutta koska kuntoutuspaikkoja on 8, kuntoutukseen kannattaa hakeutua viipymättä. Kuntoutus on maksutonta ja kuntoutuksen ajalta Kela maksaa kuntoutusrahaa/osakuntoutusrahaa sekä matkakorvauksia kuntoutuslain mukaisesti.

Vireyttä ja voimaa- maatalousyrittäjän kuntoremontti alkaa myös maaliskuussa 2019. Kuntoremontti toteutetaan kahdessa jaksossa 4 + 2 vrk kestoisena ja perusjakso alkaa maaliskuussa 2019. Jatkojakso toteutetaan marraskuussa 2019. Kuntoremontti on oiva tapa parantaa työkykyä ja saada lisää voimavaroja arkeen.

Kuntoremonttiin pääsee varaamalla ajan omasta työterveyshuollosta, jossa tehdään kuntoutuspäätös. Päätöstä tarvitaan Kelan kuntoutusrahan hakemiseen. Varaa kuntoremonttipaikka Peurungasta viimeistään kuukausi ennen perusjakson alkamista. Kuntoremontin hinta on 630 €/henkilö.

Lisätietoja hakuohjeineen molemmista kuntoutuksista löytyy MTK:n nettisivuilta:

Kiila-kuntoutuskurssi

Vireyttä ja voimaa -kuntoremontti

Marja Tallavaara, asiantuntija, marja.tallavaara(a)mtk.fi