Takaisin MTK mukana Lumiraveissa

Uutinen

MTK mukana Lumiraveissa

14.03.2018

Lempäälän Ideaparkissa järjestettiin 10.-11.3. Lumiravit. Koko perheelle suunnatun tapahtuman pääjärjestäjinä toimivat Ideapark, Suomen Hippos ja Teivon ravirata. Yhteensä molempina päivinä raviurheilun ja hevosen ääreen saapui 50 000 hengen yleisö.

Ensimmäistä kertaa maailmassa ravihevoset kilpailivat kauppakeskuksessa - ei toki sisätiloissa. Ideaparkin kupeeseen rakennetulla ravisuoralla ajettiin kilpaa suomenhevosilla ja lämminverisillä ravihevosilla. Ravilähdöt olivat myös Veikkauksen vedonlyönnin kohteina. Paremmuudesta kilpailivat myös raviponit ja MTK:n nimikkolähdön russponeille voitti Båtares Dina ohjastajanaan Susanna Kauranen.

Ravien lisäksi esiteltiin hevosurheilua sen eri muodoissa. Lähikosketukseen hevosten kanssa pääsi talutusratsastuksessa ja kärryajelussa. Varsinkin perheen nuorimmille oli tarjolla runsaasti aktiviteetteja, joissa kaikissa keskiössä oli tavalla tai toisella hevonen. Ylivoimaiset vetonaulat olivat haliponit ja keppihevoset.

Kauppakeskuksen keskusaukiolla oli expo-alue, jossa myös MTK oli esillä yhdessä MTK-Pirkanmaan kanssa. Kauppakeskuksessa oli antoisaa keskustella kuluttajien kanssa pienen visailun avulla ruoan alkuperästä sekä suomalaisesta maataloudesta. Lapsille ja nuorille suunnattu jakomateriaali teki hyvin kauppansa.

Teksti: Maarit Hollmén
Kuva: Hanna Heinonen