Takaisin Sääntelyn purkamiselle jatkoa – MTK kerää tietoa byrokratian muutostarpeista

Uutinen

Sääntelyn purkamiselle jatkoa – MTK kerää tietoa byrokratian muutostarpeista

22.10.2018

Tarpeeton sääntely aiheuttaa suuria kustannuksia ja kehittämisvaikeuksia elinkeinoille. Nykyinen hallitus aloitti sääntelyn purkutalkoot ja MTK toivoo myös seuraavan hallituksen jatkavan samalla linjalla. MTK haluaa verkkokyselyllä kartoittaa onnistuneita sääntelyn purkutapauksia ja löytää elinkeinoja haittaavia toimimattomia säädöksiä, kohtuuttomia maksuja tai muita epäkohtia seuraavan hallituksen työlistalle esitettäväksi, elinkeinojohtaja Marko Mäki-Hakola kertoo.

Tarpeeton, toimimaton tai ylisuuri sääntely haittaa päivittäistä yritystoimintaa sekä voi käytännössä estää yritystoiminnan aloittamisen tai laajentamisen. Osa normeista on vaikkapa ympäristön tilan kannalta välttämättömiä, mutta osassa on selviä valuvikoja. Ongelmat voivat liittyä esimerkiksi säädösten sopimattomuuteen toimialalle, säädösten vanhentuneisuuteen tai kohtuuttomiin maksuihin. 

Nostaaksemme esille millaisia päätöksiä viime vuosina on tehty ja miten ne ovat vaikuttaneet yrittäjän arkeen, toivomme teidän antavan esimerkkejä onnistuneesta sääntelyn keventämisestä alla olevan linkin kautta. Esimerkkien avulla pystymme kertomaan kuinka tärkeää työ sääntelyn keventämiseksi  on ollut ja mitä on ollut sen merkitys yritystoiminnalle, Mäki-Hakola korostaa.

Kääntöpuoli sääntelyssä on se, että yrittäjän kannalta hankalia ja ei-tarkoituksenmukaisia säädöksiä tulee vastaan jatkuvasti. Toivommekin, että syötätte myös niitä linkin takana olevaan kyselyyn. Kyselyn tulosten avulla pystymme antamaan kiitosta onnistuneesta sääntelyn purkamisesta sekä esittämään työlistaa tulevalle nelivuotiskaudelle. 

Kyselyyn kannattaa vastata nopeasti, että saamme pyörät pyörimään. Kysely pidetään kuitenkin avoimena ainakin eduskuntavaaleihin saakka ja näin teillä on mahdollisuus antaa esimerkkejä aina niiden esille noustessa.

Linkki kyselyyn

elinkeinojohtaja Marko Mäki-Hakola, MTK, puh. 040 502 6810