Takaisin Vuoden kokki ja vuoden tarjoilija 2018 valittu

Uutinen

Vuoden kokki ja vuoden tarjoilija 2018 valittu

16.03.2018

Vuoden kokki 2018 -finaalin voitti Kalle Tanner ja Vuoden tarjoilijaksi 2018 valittiin Noora Sipilä. MTK jakoi oman palkintonsa parhaalle ruuan alkuperän tietäjälle. Palkinnon voittivat  Ville Korhonen ja Eveliina Paananen .

Kuusi kokki- ja kuusi tarjoilijahuippua selvittivät tiensä Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen finaaleihin. Kilpailut käytiin Kisakeittiöissä Gastro Helsinki -messuilla. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut järjestetään samanaikaisesti. Tällä korostetaan sitä, että ravintolaelämykset luodaan aina yhdessä.

Vuoden Tarjoilija -kilpailussa arvioitiin muun muuassa asiakaspalvelutaitoja, tarjoilutaitoja sekä ruoan ja juoman yhdistämistä. Teknisen osaamisen lisäksi mitattiin kilpailijoiden kykyä yhdistää elämyksellisyys aitoon asiakaskohtaamiseen haastavissakin tilanteissa. 

– Tämä vuoden kilpailun teema, palvelun ja tarinallistamisen yhdistäminen, oli suurimmassa osassa tuomarityöskentelyä. Lisäksi fokuksessa oli Vuoden Tarjoilijan ja Vuoden Kokin saumaton yhteistyö sekä raaka-aineiden alkuperä, kertoo Vuoden Tarjoilija -kilpailun päätuomari Petra Granqvist.

Vuoden Tarjoilija 2017 -finaalissa tehtävät painottuvat palvelukokemuksen luomiseen. 

MTK oli Vuoden kokki ja vuoden tarjoilija -kilpailun yhteistyökumppani. MTK jakoi myös oman palkinnon parhaalle ruuan alkuperän tietäjälle. Palkintona oli "päivä maalla, yö aitassa" eli voittaja saa palkinnoksi yöpymisen maaseutumatkailupaikassa ja tutustumista ruuantuotantoon. Palkinnon saivat Ville Korhonen ja Eveliina Paananen .

Vuoden Kokki ja Vuoden tarjoilija -kilpailujen järjestäjä on ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailutoiminta rahoitetaan kokonaan kumppaniyhteistyöllä. Kilpailujen pääkumppanit ovat Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku, HKScan, Valio, Metos, MTK ja Messukeskus. Vuoden Tarjoilija -kilpailun pitkäaikainen pääkumppani on Pernod Ricard Finland Oy. Kilpailujen yhteistyökumppaneina ovat myös E. Ahlström, Fredman Group, Pajunen, Arvo Kokkonen, Perho Liiketalousopisto, Nespresso, Aromi, Vitriini, Jubilee, Polar Electro Finland.