Takaisin MTK kohtasi ympäristöjärjestöt ilmastopaneelissa – katso tallenne keskustelusta

Uutinen

MTK kohtasi ympäristöjärjestöt ilmastopaneelissa – katso tallenne keskustelusta

01.02.2019

MTK:n toimihenkilöpäivillä Helsingissä nähtiin eilen uusia kasvoja, kun MTK kohtasi ympäristöjärjestöt ilmastoaiheisessa keskustelutilaisuudessa. Maaseudun Tulevaisuuden kanssa järjestetyssä paneelissa keskustelivat maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä, kansanedustaja, vihreiden varapuheenjohtaja Hanna Halmeenpää, kansanedustaja ja MTK:n valtuuskunnan puheenjohtaja Eerikki Viljanen, Greenpeace Suomen maajohtaja Sini Harkki, WWF Suomen suojelujohtaja Jari Luukkonen ja MTK:n energia-asiantuntija Anssi Kainulainen. Katso tallenne tilaisuudesta Maaseudun Tulevaisuuden sivuilta.

Maa- ja metsätaloudella on mahdollisuus olla ilmastonmuutoksen ratkaisuntekijä ja supersankari. MTK haluaa olla mukana tekemässä ilmastoratkaisuja, mistä kertoo myös juuri julkaistu MTK:n ilmasto-ohjelma. MTK:n toimihenkilöpäivien yhteydessä järjestetyssä ilmastopaneelissa käytiin keskustelua mm. hiilen sidonnasta, biokaasusta ja metsien hakkuusta. Mukana keskustelemassa olivat maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä, kansanedustaja, vihreiden varapuheenjohtaja Hanna Halmeenpää, kansanedustaja ja MTK:n valtuuskunnan puheenjohtaja Eerikki Viljanen, Greenpeace Suomen maajohtaja Sini Harkki, WWF Suomen suojelujohtaja Jari Luukkonen ja MTK:n energia-asiantuntija Anssi Kainulainen. Tilaisuuden juonsi Maaseudun Tulevaisuuden uutispäällikkö Niklas Holmberg. MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila avasi ja veti yhteen paneelin. Tilaisuutta pystyi seuraamaan suorana Maaseudun tulevaisuuden sivuilta.

Katso tallenne tilaisuudesta täältä: Maa- ja metsätalouden rooli ilmastonmuutoksessa

MTK ja Maaseudun Tulevaisuus järjestivät vuoden alussa ilmastoaiheisen vaalipaneelin eduskuntapuoluiden puheenjohtajille. Nyt järjestetyssä paneelissa pureuduttiin alan asiantuntijoiden kanssa syvemmin yksityiskohtiin.