Alanavigaatio ja haku

Sisältö

Delikatessernas Finland 18–20.8.2016 i Helsingfors

I sommar firas den finländska matkulturen igen, då närmatsmarknaden Delikatessernas Finland och det inhemska ölevenemanget Syystober för sjätte gången ordnas på Järnvägstorget i Helsingfors centrum. I år förnyas evenemangen så att man nu även kan medverka som matförsäljare på Syystobers utvidgade utskänkningsområde, som byggs upp kring temat finländsk streetfood. Det är gratis inträde till både Delikatessernas Finland och Syystober.

Delikatessernas Finland samlar närmats- och ekoproducenter och företagare från olika delar av Finland. Delikatesser framtagna av små livsmedelsföretag kan avnjutas på stället eller köpas med hem. På avdelningarna presenteras också de finländska landskapen och landsbygden. I Syystober-tältet serveras Finlands bästa öl. Ifjol samlade Delikatessernas Finland och Syystober över 53 000 vänner av inhemsk smakrik mat och öl.

Delikatessernas Finland ordnades för första gången år 2011. Evenemangets besökarantal visar att de finländska konsumenterna har tagit närmaten till sina hjärtan. Konsumenter värdesätter färsk och kvalitativ mat och framförallt delikata smaker. Närproducerad mat intresserar finländarna allt mer samtidigt som matens spårbarhet har blivit ett viktigt köpkriterium för allt fler konsumenter.

Herkkuja ruokapöytään


Delikatessernas Finland är öppet:

torsdag 18.8. kl. 16.00–20.00

fredag 19.8. kl. 11.00–22.00

lördag 20.8. klo 10.00–19.00.

Syystober-öltältet är öppet varje kväll 18–20.8 till och med klockan 01.00.

Som huvudarrangörer och sammankallare av samarbetsparter fungerar Centralförbundet för lant- och skogsbruksproducenter MTK, Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC, Aktasmak.fi, Lammin Sahti och Småbryggeriernas förbund. 


 
Sivun alkuun

Linkit ja lisätiedot

Delikatessernas Finland

aitojamakuja.fiPuhtaasti kotimainenHyvää Suomesta

Alatunniste