Alanavigaatio ja haku

Sisältö

Delikatessernas Finland 3–5.8.2017 i Helsingfors

Det traditionella och mycket populära närmatsevenemanget Delikatessernas Finland är en del av det officiella Finland 100 -programmet. Delikatessernas Finland & Syystober ordnas för sjunde gången på Järnvägstorget i Helsingfors från torsdag till lördag 3–5.8.2017. Evenemanget förnyas så att besökare nu kan njuta av finländsk street food på Syystobers utvidgade utskänkningsområde. Det är gratis inträde till både Delikatessernas Finland och Syystober.

Delikatessernas Finland samlar närmats- och ekoproducenter och företagare från olika delar av Finland. Delikatesser framtagna av små livsmedelsföretag kan avnjutas på stället eller köpas med hem. På avdelningarna presenteras också de finländska landskapen och landsbygden. I Syystober-tältet serveras Finlands bästa öl.

Ifjol besöktes evenemanget av närmare 35 000 vänner av god mat och smakrika öl. Delikatessernas Finland ordnades för första gången år 2011. Evenemangets besökarantal visar att de finländska konsumenterna har tagit närmaten till sina hjärtan. Konsumenter värdesätter färsk och kvalitativ mat och framförallt delikata smaker. Närproducerad mat intresserar finländarna allt mer samtidigt som matens spårbarhet har blivit ett viktigt köpkriterium för allt fler konsumenter.

Herkkuja ruokapöytään


Delikatessernas Finland är öppet:

torsdag 3.8. kl. 16.00–20.00

fredag 4.8. kl. 11.00–22.00

lördag 5.8. klo 10.00–19.00.

Syystober-öltältet är öppet varje kväll  till och med klockan 01.00.

Som huvudarrangörer och sammankallare av samarbetsparter fungerar Centralförbundet för lant- och skogsbruksproducenter MTK, Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC, Aktasmak.fi, Lammin Sahti och Småbryggeriernas förbund. 


 
Sivun alkuun

Linkit ja lisätiedot

Delikatessernas Finland

aitojamakuja.fiPuhtaasti kotimainenHyvää Suomesta

Alatunniste