Alanavigaatio ja haku


Sisältö

Ohjelma 2016

Herkkujen Suomi on avoinna

torstaina 18.8.2016 klo 16.00-20.00
perjantana 19.8.2016 klo 11.00-22.00
lauantaina 20.8.2016 klo 10.00-19.00
Syystober olutteltta on auki kaikkina iltoina kello 01.00 asti.

Herkkujen Suomen ohjelma

Tapahtuma-alueen ohjelmalavalla järjestetään ohjelmaa koko tapahtuman ajan. Lavalla nähdään useita asiantuntijahaastatteluja sekä grillausta, jonka yhteydessä maakunnat esittäytyvät ja grillaavat omia herkkujaan.

Ohjelma päälavalla, muutokset mahdollisia

Torstai 18.8. 16-20

Syystober-olutteltta avoinna klo 16-01

16.00–17.00    Herkkujen Suomi ja Syystober 2016 -tapahtuman avajaiset
                            - 16.00-16.30 Viihdejazzyhtye Kahden Pennin Orkesteri esiintyy
                            - 16.30 Maa- ja metsätalousministeri Kimmo Tiilikainen avaa tapahtuman
                            - MTK:n valtuuskunnan puheenjohtaja Tommi Lunttila
                             - SLC:n varapuheenjohtaja Mats Nylund
                            - Suomen parhaan oluen palkitseminen


18.30-19.30    Keittiömestarit Raymond Wesander ja Ulla Liukkonen grillaavat Pampa  Foodsin makkaraa

                         - Mukana grillaamassa Mariana Andrea Canton, Pampa Foods


20.00        Herkkujen Suomi sulkeutuu, Syystober avoinna klo 01 asti
                   Syystoberin illan esiintyjänä Con Brassica, iso torvisoittoyhtye

Perjantai 19.8. 11–22

Syystober-olutteltta avoinna klo 11-01

11.00–11.15    Ruokakasvatus Pohjoismaissa
1.5 million sustainable meals, to 135.000 partying youngsters. Can it be done?
- Mikkel Sander, Sustainability Manager & Project Manager, Roskilde Festival, Denmark


12.00–13.00    Keittiömestarit Raymond Wesander ja Ulla Liukkonen grillaavat karitsaa ja vasikkaa
    Mukana grillaamassa Sari Jaakkola


13.00–13.30    Pihvikarjaliitto: Kokkaa koko komeus!


14.00–15.00    Keittiömestarit Raymond Wesander ja Ulla Liukkonen grillaavat Palmian kalaa
    Mukana grillaamassa ja keskustelemassa:

- liiketoimintajohtaja Sirkka Paulman, Palmia

- Minna Huttunen, MMM

- Katriina Partanen, Pro Kala Oy


15.00–15.15    Ruokakasvatus Suomessa
Suomalaisen ruokakulttuurin ominaispiirteet -  ruokataju kunniaan
- Ruokakulttuurin professori Johanna Mäkelä, Helsingin yliopisto


15.15-16.00    Keittiömestarit Raymond Wesander ja Ulla Liukkonen grillaavat vihanneksia ja perunoita
    Mukana grillaamassa ”perunalähettiläs” Anna Strömberg


16.00-16.15    Keski-Suomen lähiruoan koordinaatiohanke yhdessä paikalla olevien yritysten kanssa esittäytyy


18.00–19.00    Keittiömestarit Raymond Wesander ja Ulla Liukkonen grillaavat Merosen lihatuotteen makkaraa


    Mukana grillaamassa Juha Meronen, Merosen lihatuote


22.00    Herkkujen Suomi sulkeutuu, Syystober avoinna klo 01 asti
    Syystoberin illan esiintyjänä Timo Rautiainen&Jussi Lampi Duo

Lauantai 20.8. 10–19

Syystober-olutteltta avoinna klo 10-01

11.00–11.15    Ruokakasvatus Suomessa
Kotitalousopetuksen uudet tuulet ja vanhat kujeet
- Kotitalousopettaja, puheenjohtaja Anneli Rantamäki, Kotitalousopettajien Litto ry


12.00–13.00    Keittiömestarit Raymond Wesander ja Ulla Liukkonen grillaavat kasvisruokaa, mm. tomaatteja
    Mukana grillaamassa Johanna Smith, SLC


13.00–13.15    Ruokakasvatus Suomessa
Kouluruokadiplomin käytännön kokemukset & oivallukset
- Rehtori Esa Kukkasniemi, Vuorenmäen koulu, Kirkkonummi


14.00–14.15     Ruokakasvatus Suomessa
        Katsotaan kouluruokailua kokonaisuutena
-    Pääsihteeri Arja Lyytikäinen, Valtion ravitsemusneuvottelukunta


15.00–15.15    Ruokakasvatus Suomessa
Suomalaisen ruokakasvatuksen ajankohtaiset menetelmät
- Maa- ja metsätalousministeriön Ruokailo-osaston ruokakasvatustoimijat ja niiden hankkeet esittäytyvät


15.30–16.30    Keittiömestarit Raymond Wesander ja Ulla Liukkonen grillaavat Laidun Herefordin makkaraa

  Mukana grillaamassa tuottajat Jussi Harju ja Jyri Tanner


19.00    Herkkujen Suomi sulkeutuu, Syystober avoinna klo 01 asti
    Syystoberin illan esiintyjänä Sami Saari

Syystoberin ohjelma

Rautatientorin tapahtuma-alueen osana on Syystober-teltta, jossa saa nauttia maakuntien ruokaherkkuja oluen siivittämänä. Teltta on auki torstaina, perjantaina ja lauantaina kello 01 asti yöllä.

Syystober-teltassa esiintyvät:

to 18.8. Con Brassica, iso torvisoittoyhtye

pe  19.8 Timo Rautiainen&Jussi Lampi Duo

la 20.8. Sami Saari


 
Sivun alkuun

Linkit ja lisätiedot

Herkkujen Suomi

aitojamakuja.fiPuhtaasti kotimainenHyvää Suomesta

Alatunniste