Toimintopainikkeet

Aurinkosähkö

MTK:n jäsenenä voit valita useammasta verkkoon kytkettävän aurinkosähköjärjestelmän tarjoajasta omalle tilallesi sopivimman tai lähettää samansisältöisen tarjouspyynnön samalla kertaa useammalle toimijalle.

Jäsenedun tarjoajat ovat Lähienergialiiton jäsenyrityksiä ja heidän
toimintatapansa noudattavat yhdistyksen sääntöjä.

aurinkosahko_net_2.jpg

Aurinkopaneelit muuttavat auringon valon sähköksi. Mitä kirkkaampi auringonvalo, sitä enemmän syntyy sähköä. Aurinkopaneeliin osuva puun tai toisen rakennuksen varjo vähentää sähköntuotantoa, pimeys ja lumipeite taas estävät sähköntuotannon.

Aurinkosähköjärjestelmän mitoitus tulee tehdä omaan sähkönkulutukseen
perustuen. Taloudellisesti järkevintä on pyrkiä maksimoimaan omaan käyttöön
jäävä sähkö. Aurinkosähköjärjestelmiä on kahta tyyppiä:

  1. Verkkoon kytkettävä aurinkosähköjärjestelmä vaatii paikalliselta verkkoyhtiöltä luvan sähköverkkoon kytkeytymistä varten ja lisäksi on tehtävä myyntisopimus sähkön myyntiyhtiön kanssa oman kulutuksen ylittävän pientuotannon osalta. Verkkoon kytkettävää aurinkosähköjärjestelmää ei saa, eikä voi asentaa kokonaan itse. MTK:n jäsenetukumppanit tarjoavat näitä verkkoon kytkettäviä sähköjärjestelmiä.

  2. Verkosta riippumaton aurinkosähköjärjestelmä (”mökkisähköjärjestelmä”). Jäsenetu ei kohdistu näihin järjestelmiin. Tästä aiheesta on kirjoitettu käytännönläheinen ohjekirja.


Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 19.3.2018