Toimintopainikkeet

Hyvää Suomesta -merkki kotimaisuusviestin tueksi

Ruokaa omasta maastaMTK:n jäsenenä saat Suomen arvostetuimman alkuperämerkin käyttöoikeuden jäsenetuhintaan. Käyttöoikeusmaksu uudistui vuoden 2014 alussa siten, että MTK:n ja SLC:n jäsenet saavat 50 % alennuksen Hyvää Suomesta -merkkiin oikeuttavan Ruokatiedon alimmasta jäsenmaksusta. Se on vuonna 2019 290 €/vuosi, josta jäsenetuhinta MTK:n ja SLC:n jäsenille on 145 €/vuosi.

Hyvää Suomesta -merkkiä saa käyttää tuotepakkaukseen tai etikettiin painettuna alkuperämerkintänä elintarvikkeessa, jonka myyntiin tuleva lopputuote on valmistettu Suomessa ja jonka raaka-aineesta vähintään 75 % on suomalaista. Kuitenkin lihan, maidon, kananmunan ja kalan sekä yhden raaka-aineen tuotteen on oltava tuotteessa 100-prosenttisesti suomalaista.

Merkin käyttö edellyttää myös, että viranomaisten elintarvikevalmistukselle asettamat vaatimukset täyttyvät. Vuosittaisella käyttöoikeusmaksulla merkkiä voi käyttää kaikissa niissä tuotteissa, joissa Hyvää Suomesta -merkin kriteerit täyttyvät. Auditointimaksu on MTK:n tai SLC:n jäsenistöön kuuluville maatilayrityksille 200€ + alv/ auditointi. Hyvää Suomesta -merkkiä käyttävät yritykset auditoidaan käytön alkaessa ja sen jälkeen noin kolmen vuoden välein.

Merkin käyttöoikeutta haetaan Ruokatieto Yhdistys ry:ltä.

 

Lisää aiheesta

Ruokatieto Yhdistys

Tietoa Hyvää Suomesta -merkistä:

Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 29.1.2019