Toimintopainikkeet

Vastuuvakuutettu EU-avustaja auttaa tukihaussa

eu tahtilippu.gifEU-avustajat auttavat viljelijöitä tukihaussa. Suurimmalla osalla EU-avustajista on mahdollisten virheiden varalta vastuuvakuutus.

MTK ja maataloustuottajien liitot ovat kouluttaneet EU-avustajia vuodesta 1995. Useimmat EU-avustajat ovat itsekin viljelijöitä. He voivat periä palkkionsa tunti- tai hakemusperusteisena. Yleensä palkkiot ovat hyvin edullisia ja palvelun hintaan sisältyy jäsenetua.

Täyttöapua haluavan kannattaa ottaa yhteyttä EU-avustajaan hyvissä ajoin ennen tukihaun päättymistä. Osa EU-avustajista avustaa viljelijöitä myös tukivalvonnoissa ja tukipäätöksistä valitettaessa.

MTK on ottanut Maatalouden EU-avustajien ryhmävakuutuksen. Vakuutukseen kuuluakseen EU-avustajan pitää olla MTK-yhdistyksen jäsen ja tuottajaliiton hyväksymä avustaja. EU-avustajan palveluja käyttävän kannattaa tarkistaa vakuutustilanne avustajalta tai omasta tuottajaliitosta.

Vastuuvakuutus on voimassa vain silloin, kun avustajan lisäksi myös avustettava on jäsenmaksun maksanut MTK-yhdistyksen jäsen.

Vakuutus korvaa tuenmenetyksen, joka aiheutuu avustajan virheellisestä toiminnasta hakemuksia täytettäessä. Pienin korvattava vahinko on 500 euroa. Vahinko korvataan 250 euron omavastuun ylittävältä osin aina 50 000 euroon saakka.

HUOM!
Vahinkojen määrä noussut

Vakuutuskaudella 2015–2016 EU-avustajavakuutuksessa sovittu enimmäiskorvausmäärä on ylittynyt. Vahinkoja on tapahtunut normaalia enemmän uuden EU-ohjelmakauden alettua. Tämän seurauksena tulevien vuosien EU-avustajamaksuja joudutaan korottamaan.

Lisätietoja:
MTK-liitot
Matti Voutilainen, MTK 0400 672 807
Juha Helander, LähiTapiola 040 7226 195

Katso jäsenverkko Repusta vakuutusehdot:

 

Lisää aiheesta palvelussamme


Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 27.4.2018