Toimintopainikkeet

MTK:n lakipalvelut

Tiesithän, että jäsenetunasi käytössäsi ovat Suomen parhaimmat lakiasiantuntijat maa- ja metsätalouden aloilla.

Annamme monipuolista jäsenten yritystoimintaan liittyvää opastusta ja neuvontaa. Jäsenmaksuun sisältyvänä lakipalveluna arvioimme ongelmatilanteen vaatimat toimenpiteet sekä autamme asian hoitamisessa eteenpäin.

Mikäli asiasi edellyttää asiamiehen käyttämistä, voit ottaa myös suoraan yhteyttä Maanomistajien Arviointikeskukseen, joka tarjoaa MTK:n jäsenille alennuksen oikeudellisista toimeksiannoista (www.arviointikeskus.fi, puh. 020 741 1050, asiakaspalvelu@arviointikeskus.fi).

Voit ottaa meihin yhteyttä joko puhelimitse tai sähköpostilla. Mikäli emme pääse vastaamaan, kun soitat, jätä ääniviesti ja kerro asiasi lyhyesti, niin otamme sinuun yhteyttä.

Ilmoita yhteyttä ottaessasi jäsennumerosi, sillä jäsenyys tarkistetaan yhteydenoton aluksi.

Meitä voi tavata myös luennoimassa MTK:n järjestämissä koulutuksissa. Käythän tutustumassa myös www.mtk.fi-sivujen tarjontaan! Reppu-jäsensivustolta löydät lisäksi asiantuntija-artikkeleita, sopimusmalleja ja vastauksia yleisimpiin kysymyksiin.

Asikainen Anna-Rosa.jpgAnna-Rosa Asikainen, lakimies
Olen apunasi luonnonsuojeluun, metsätalouden harjoittamiseen ja vesiasioihin liittyvissä oikeudellisissa kysymyksissä.
anna-rosa.asikainen@mtk.fi, 040 920 9858

Penttinen Leena_JK_6744.jpgLeena Kristeri, maankäyttöasiantuntija, lakimies
Olen apunasi kaavoituksessa, maankäyttösopimuksissa, lunastuksissa, linja-asioissa, tuulivoimassa, kaivosasioissa, korvauskysymyksissä, jokamiehenoikeuksissa ja muissa maankäyttöön liittyvissä juridisissa kysymyksissä.
leena.kristeri@mtk.fi, 040 507 4088 
Malila Vesa_JKK5623.JPGVesa Malila, lakimies, varatuomari
Olen jäsenten apuna maatalouteen ja maaseutuyrittämiseen liittyvissä oikeudellisissa asioissa; esimerkiksi irtaimen kauppaan tai maanvuokraan sekä vakuutuksiin ja vahingonkorvauksiin liittyvissä kysymyksissä. Avustan myös MTK-liittoja ja -yhdistyksiä niiden oikeudellisissa asioissa.
vesa.malila@mtk.fi, 040 500 0878
Minna Ojanpera_JK_0588.jpgMinna Ojanperä, lakimies
Olen apunasi ympäristönsuojeluun liittyvissä oikeudellisessa kysymyksissä, esimerkiksi erilaisissa luvitusta vaativissa hallinnollisissa prosesseissa. Avustan myös kysymyksissä, jotka koskevat jätelainsäädäntöä tai kiertotaloutta yleisesti. Myös ympäristövastuuseen liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä minuun.
minna.ojanpera@mtk.fi, 040 671 9536
sipila timo.jpg

Timo Sipilä, lakimies, verojohtaja.
Maa- ja metsätaloudenharjoittajan ja maaseudun yrittäjän veroedunvalvonnan lisäksi palvelen veropuhelimessa (jäsenet 0600 17 999) joka maanantai klo 9-12. Minuun voit ottaa yhteyttä maa- ja metsätalouden sekä yritystoiminnan verotukseen liittyen.
timo.sipila@mtk.fi, 040 505 9179

Takalammi Simo.jpgSimo Takalammi, maankäyttöasiantuntija, lakimies
Olen apunasi yksityisteitä ja liikennettä koskevissa kysymyksissä, puukauppaa, kaavoitusta, linja-asioita, korvauskysymyksiä koskevissa juridisissa kysymyksissä.
Simo.takalammi@mtk.fi, 0400 765 277
Twerin Marica 2539324.jpgMarica Twerin, lakimies
Olen apunasi tukijärjestelmiin liittyvissä oikeudellisissa kysymyksissä. Autan sinua myös sopimusoikeudellisissa asioissa, kuten maanvuokraus-, tuotanto- ja myyntisopimusasioissa. Neuvon perintö- ja perheoikeudellisissa asioissa. Voin vastata mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin koskien hankintalainsäädäntöä, kilpailulainsäädäntöä ja valtiontukilainsäädäntöä.
marica.twerin@mtk.fi 040 183 9722

Mikäli et tiedä keneen olla yhteydessä ylläolevasta kuvauksista huolimatta, voit siinä tapauksessa esittää asiasi yleiseen sähköpostiosoitteeseen: lakipalvelut@mtk.fi

Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 29.10.2018