Murupolku

Liikenne, infra ja digitalisaatio

Liikenne, infra ja digitalisaatio

Suomen menestys kasvaa maaseudulla ja maaseudun yrityksissä. Maaseudun luonnonvarat tarjoavat ratkaisun tulevaisuuden haasteisiin. MTK puolustaa maaseudulla toimivien yrittäjien etua ja luo edellytyksiä yritysten kehittymiselle. Liikenne- ja tietoverkot ovat tärkeitä kaikille maaseudun asukkaille, mutta erityisesti niitä tarvitsevat yrittäjät.

**

5G kaupungin ja maaseudun symbioosin mahdollistajana

Artikkeli - Yrittäminen

5G kaupungin ja maaseudun symbioosin mahdollistajana

20.2.2019

Maaseutu on monipuolinen lähiruuan, uusiutuvan energian ja muiden biotalouden tuotteiden ja palveluiden lähde, kaupungit taas monipuolisia palvelutuotannon keskuksia. MTK:n ja WSP Finland Oy:n selvitys ”5G kaupungin ja maaseudun symbioosin vahvistajana” kertoo, mitä 5G-teknologia mahdollistaa tullessaan 2020-luvulla.

Digitalisaatio ja 5G-yhteydet voivat parantaa maaseudun elinkeinoja ja samalla koko Suomen menestystä. Jo nyt pitkälti automatisoitunut maa- ja metsätalous voi ottaa kehitysharppauksen ja olla yksi keskeinen maaseudun 5G-teknologian sovellusalue. Koneiden ja laitteiden etäohjaus ja -diagnostisointi, viljelykasvien ja eläinten seuranta sekä alkutuotannon optimointi ovat esimerkkejä sovelluksista, joissa 5G:n nopeus ja kapasiteetti voivat mullistaa nykytilanteen.

Lue selvitys tästä:

5G kaupungin ja maaseudun symbioosin vahvistajana_loppuraportti 11 06 2018.pdf