Toimintopainikkeet

TERVETULOA MTK-ETELÄ-POHJANMAAN SIVUILLE!

Miten luen tilinpäätöstä.jpg

 
 
 
 


Onko mittasi täynnä? Tule ja mittauta se!

MTK-Etelä-Pohjanmaa järjestää yhteistyössä HYMY-hankkeen ja Melan kanssa maatalousyrittäjien hyvinvointipäivän. Tutustu ohjelmaan ja lähde mukaan!

 
 

 
 Logo.jpg

Syysparlis on nyt täällä!

Maaseutunuorten valtakunnallinen Syysparlamentti järjestetään Seinäjoen Sorsanpesällä 10.-12. marraskuuta.

Ohjelmassa mm:

  • Kyrö Distillery - maailman paras ruisviski
  • Atria Oyj - maailman jäljitettävin ruokatalo
  • Finnmilk - maailman suurin Vapaan lehmän maitotila


Työpajoissa mm:

  • Muutos haastaa hyvinvoinnin.
  • Suoramyynnin ABC.
  • Per&%#een naapurit!
  • Miten kohtaat ituhipin?


Iltaohjelmana:

  • Pauli Hanhiniemi
  • Sorsapallon kuninkuusmittelöt (@uima-allas)
  • Kokonainen sika pöydässä!

Mukaan ovat tervetulleita kaikki 18-35-vuotiaat MTK:n jäsenet. Ilmoittaudu heti, paikkoja on rajoitetusti. Nopeat syövät hitaat ja pääsevät halvemmalla. Koko paketti (ohjelma, majoitus, ruoat) alk. 160 €. Ilmoittaudu tästä.


 
 Ryhtiliike kotimaiseen ruokabisnekseen

Kannanotto 1.9.2016

Alkusyksyn tuontiruokakuviot ovat olleet karmeaa luettavaa. Ensimmäisen pommin räjäytti Raisio virolaisella välipalarahkallaan ja jatkosta vastasi Valio saksalaisilla lihapullillaan. Perusteluina on käytetty niin kotimaisen alihankkijan puuttumista, raaka-aineiden riittämättömyyttä kuin tuottajan etuakin. Selittelyksi menee, pahemman kerran.  


Suomalaiset viljelijät ja tuottajajärjestöt ovat vuosikausia kampanjoineet kotimaisen ruoan puolesta tuoden esiin sen parhaita puolia esimerkiksi vastuullisuuden, työllistävyyden ja puhtauden kautta. Työ on tuottanut tulosta: suomiruoka on tutkimusten mukaan arvostetumpaa kuin koskaan. On turhauttavaa, kun kotimaisuudella vuosikausia itseään markkinoineet viljelijäomisteiset elintarvikeyritykset nakertavat pohjan pois tältä kampanjoinnilta.


Tuontiruoan käyttäminen ei ole koskaan suomalaisen viljelijän etu, puhutaan sitten mistä tuotantosuunnasta tahansa. Kotimaisena pidettyjen brändien käyttäminen tuontiruoan yhteydessä on kuluttajan totaalista halveksumista ja harhaanjohtamista. Samalla arvostetut yritykset ottavat maineensa puolesta ihan turhan riskin.


Virheet on löydetty ja selitykset kuultu. Nyt on ryhtiliikkeen vuoro! Jätetään tuontiruokakikkailut sikseen ja korjataan valikoimat kotimaisiksi. Muistetaan viljelijöiden rooli omistajaohjaajina ja pidetään huoli siitä, ettei näitä tapauksia tule vastaan lisää. Vain sillä voimme välttyä sahaamasta omaa oksaamme poikki ja taata jatkossakin kuluttajien luottamuksen.


Johanna Kankaanpää
Puheenjohtaja, MTK-Etelä-Pohjanmaa
 
 
Asuntomessuarvonta suoritettu

MTK-Etelä-Pohjanmaa esitteli Seinäjoen asuntomessuilla kotimaista ruokaa ja metsätaloutta. Arvontavisailussa tentattiin kävijöiden tietämystä alkuperämerkinnöistä, puuston kokonaiskehityksestä sekä antibioottien käytöstä kotieläintuotannossa.

Messuvisaan osallistui 3559 messuvierasta. Arvonnassa moottorisahametson voitti omakseen Markku Alhomäki Vaasasta. Polkutraktori matkasi voittajalleen Markku Kvistille Tornioon.


Kiitos kaikille messuilla poikenneille ja etenkin suurelle talkoojoukolle!

Asuntomessut nettiin.jpg
Arvontaa suorittamassa kenttäpäällikkö Mikko Syri, virallisena valvojana järjestöagronomi Kaisa Pihlaja 
 
Sivun alkuun
 
Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 24.10.2016