Toimintopainikkeet

TERVETULOA MTK-ETELÄ-POHJANMAAN SIVUILLE!

KAXE7603[1].jpg

Monipuolinen keskustelu siivitti syyskokousta

MTK-Etelä-Pohjanmaan syyskokous pidettiin 3.12. Seinäjoki-salissa. Paikalla oli 124 virallista kokousedustajaa. Kokouksen puheenjohtajana toimi Jari Marttila Ylistarosta. Varsinaisen kokousalustuksen piti MTK:n edunvalvontajohtaja Perttu Pyykkönen.

Johtokunnan erovuoroisista jäsenistä Timo Kankaanpää ja Kai Kytölä valittiin uudelleen. Nuorten edustajan pestiin valittiin uutena Anni Petman Kuortaneelta.

Valtuuskunnan erovuoroisista varsinaisista jäsenistä Suvi Rantala-Sarjeant, Hannu Uitto ja Tero Ojala. Vastaavasti erovuoroisista varajäsenistä Mervi Piispanen ja Antti Yli-Hynnilä jatkavat edelleen. Uutena valtuuskunnan varajäseneksi valittiin Harri Sippola Kauhavalta.

Kokousta siivitti aktiivisten jäsenten runsas, monipuolinen ja polveileva keskustelu. Lisäksi julkilausumatoimikunta valmisteli syyskokouksen virallisen kannanoton (liitteenä).


 
  
 

Maaseutu Tutuksi-hanke on nyt käynnissä!

Maaseutu Tutuksi -hankkeen tarkoituksena on muodostaa maataloutta ja maaseutuammatteja tutuksi tekevien toimijoiden verkosto. Yhä harvemmalla maakuntamme asukkaalla, etenkään lapsella, on enää suoraa kontaktipintaa maatalou

teen ja maaseutuelinkeinoihin. Ruokamaakuntamme elinvoimaisen tulevaisuuden takaamiseksi on kuitenkin tärkeää tuntea paikallisen ruoantuotannon arvo sekä koko ketju pellolta pöytään.

Hankkeen aikana pyrimme muodostamaan kattavan tilojen ja toimijoiden verkoston tekemään maaseutua tunnetuksi. Lisäksi verkoston avulla aktiiviset toimijat saavat vertaistukea ja kannustusta työhön, josta ei aina saa pelkkää kiitosta. Hankkeessa koottavalle verkostolle järjestetään myös esiintymis- ja viestintäkoulutuksia sekä tarjotaan apumateriaalia erilaisten tapahtumien ja tempausten järjestämiseen. Vierailupäivien lisäksi verkoston jäsenet voivat esimerkiksi vierailla lasten ja nuorten parissa sekä erilaisissa tapahtumissa kertomassa puhtaan lähiruoan tuottamisesta tai kertoa toiminnastaan sosiaalisessa mediassa. Hankkeessa panostetaankin erityisesti sähköisen viestinnän kehittämiseen.

Hankkeen julkisen rahoituksen osuus on 80%. Hanketta toteutetaan Leader-Ryhmien välisenä, toteutusalueena Aisapari ry, Kuudestaan ry, Yhyres ry ja Liiveri ry. Hanketta rahoitetaan Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta. Hankkeen hakijana ja yksityisen rahoituksen tuojana toimii MKT-Etelä-Pohjanmaa.

Lisätietoja helena.moro@mtk.fi tai 040 1951 210

Maaseutu Tutuksi-blogi löytyy linkin takaa.

 
 

Varavoimaa farmarille Etelä-Pohjanmaalla 

Maatalousyrittäjä elää nykypäivänä mitä erilaisimpien paineiden alla, kiristynyt taloustilanne, byrokratia, fyysisesti rankka työ ja moni muu asia vie voimavaroja yrittäjiltä. Varavoimaa Farmarille Etelä-Pohjanmaalla hanke auttaa maksutta kriisiytyneitä maatilayrittäjiä selviytymään tilanteissa, joissa ollaan vakavissa taitekohdissa. Tavoitteena ovat hyvinvoivat yrittäjät, perhe ja eläimet sekä sidosryhmät, jossa on ammattitaitoa auttaa asiakasta ja kohdata hänet oikein. Apua ihmiseltä ihmiselle. 

Yhteydenotot, keskustelut ja tapaamiset ovat ehdottoman luottamuksellisia!  

Miten voit olla auttamassa?
Tärkeintä on tiedon vieminen kaikkialle, tehdään se sitten mitä erilaisimmissa tapahtumissa, sähköpostitse tai vaikka puskaradiota 
hyödyntäen. Ottakaa rohkeasti yhteyttä, jos huomaatte apua tarvitsevia.

Pienikin apu on se liikkeelle laittava voima paremman huomisen puolesta!

Hankkeen rahoitus tulee Maaseudun kehittämisrahastosta ja se on yhteistyöhanke.


Ota yhteyttä projektipäällikköömme Marja Lammiseen 040 195 1174.

 
 


Sivun alkuun
 
Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 3.12.2016