Toimintopainikkeet

TERVETULOA MTK-ETELÄ-POHJANMAAN SIVUILLE!

 
 Ryhtiliike kotimaiseen ruokabisnekseen

Kannanotto 1.9.2016

Alkusyksyn tuontiruokakuviot ovat olleet karmeaa luettavaa. Ensimmäisen pommin räjäytti Raisio virolaisella välipalarahkallaan ja jatkosta vastasi Valio saksalaisilla lihapullillaan. Perusteluina on käytetty niin kotimaisen alihankkijan puuttumista, raaka-aineiden riittämättömyyttä kuin tuottajan etuakin. Selittelyksi menee, pahemman kerran.  


Suomalaiset viljelijät ja tuottajajärjestöt ovat vuosikausia kampanjoineet kotimaisen ruoan puolesta tuoden esiin sen parhaita puolia esimerkiksi vastuullisuuden, työllistävyyden ja puhtauden kautta. Työ on tuottanut tulosta: suomiruoka on tutkimusten mukaan arvostetumpaa kuin koskaan. On turhauttavaa, kun kotimaisuudella vuosikausia itseään markkinoineet viljelijäomisteiset elintarvikeyritykset nakertavat pohjan pois tältä kampanjoinnilta.


Tuontiruoan käyttäminen ei ole koskaan suomalaisen viljelijän etu, puhutaan sitten mistä tuotantosuunnasta tahansa. Kotimaisena pidettyjen brändien käyttäminen tuontiruoan yhteydessä on kuluttajan totaalista halveksumista ja harhaanjohtamista. Samalla arvostetut yritykset ottavat maineensa puolesta ihan turhan riskin.


Virheet on löydetty ja selitykset kuultu. Nyt on ryhtiliikkeen vuoro! Jätetään tuontiruokakikkailut sikseen ja korjataan valikoimat kotimaisiksi. Muistetaan viljelijöiden rooli omistajaohjaajina ja pidetään huoli siitä, ettei näitä tapauksia tule vastaan lisää. Vain sillä voimme välttyä sahaamasta omaa oksaamme poikki ja taata jatkossakin kuluttajien luottamuksen.


Johanna Kankaanpää
Puheenjohtaja, MTK-Etelä-Pohjanmaa


 
 


Nyt jaossa #LEIPÄJONO -tarroja!

Bongaa liikenteessä #leipäjono! MTK-Etelä-Pohjanmaa järjesti viime viikolla tarraideointikilpailun, johon tuli yli 200 ehdotusta. Tuomariston tehtävä oli äärimmäisen vaikea, mutta Markus Routin ideoima #leipäjono vei ytimekkyydellään voiton.

Kiireen vimmalla teetetyt ensimmäiset 70 tarraa lähtevät vapaasti jäsenille jakoon NYT. Ja vielä ihan ilmatteeksi! Hae omasi liiton toimistolta Elinkeinotalolta (auki klo 8-16). Myös työntekijöillä kulkee niput mukana niin kauan kuin tarroja piisaa. Ole yhteydessä: Ari Perälä/Lapua 040 1766680, Miia Mannila/Ilmajoki 040 3525 115, Kaisa Pihlaja/Jalasjärvi 0405688642 ja Seija Vierula/Peräseinäjoki 0400 244 252. Nopeat syövät hitaat!

Jos kiinnostusta riittää, teetämme erilaisia tarroja lisää.

Pikkukuva leipäjono.jpg

 
 
Asuntomessuarvonta suoritettu

MTK-Etelä-Pohjanmaa esitteli Seinäjoen asuntomessuilla kotimaista ruokaa ja metsätaloutta. Arvontavisailussa tentattiin kävijöiden tietämystä alkuperämerkinnöistä, puuston kokonaiskehityksestä sekä antibioottien käytöstä kotieläintuotannossa.

Messuvisaan osallistui 3559 messuvierasta. Arvonnassa moottorisahametson voitti omakseen Markku Alhomäki Vaasasta. Polkutraktori matkasi voittajalleen Markku Kvistille Tornioon.


Kiitos kaikille messuilla poikenneille ja etenkin suurelle talkoojoukolle!

Asuntomessut nettiin.jpg
Arvontaa suorittamassa kenttäpäällikkö Mikko Syri, virallisena valvojana järjestöagronomi Kaisa Pihlaja 
 
Sivun alkuun
 
Tulosta Sähköposti Facebook Twitter Google+ Lisää
Sivu päivitetty: 28.9.2016